Kilis'in Kurtuluşunda Silahlar Yasak Dinlemedi - Son Dakika
Güncel

Kilis'in Kurtuluşunda Silahlar Yasak Dinlemedi

Kilis\'in Kurtuluşunda Silahlar Yasak Dinlemedi

Suriye sınırındaki Kilis'in düşman işgalinden kurtuluşunun 93'üncü yıl dönümü, törenlerle kutlandı.

07.12.2014 14:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye sınırındaki Kilis'in düşman işgalinden kurtuluşunun 93'üncü yıl dönümü, törenlerle kutlandı. Geçmiş yıllarda törenler sırasında silahların ateşlenmesinden dolayı yaralananların olduğu kentte, bu yıl da yapılan kutlamalarında yasağa aldırış etmeden onlarca kişi tabanca ve tüfeklerini rastgele ateşledi.Kilis'in düşman işgalinden kurtuluşunun 93'üncü yıldönümü kentte düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Kurtuluş kutlamalarının festival havasında geçmesi ve yoğun katılımın sağlanması için günlerdir hazırlıkların sürdüğü kentte, etkinlikler sabah saatlerinde şehitliğe çelenk koyan protokol üyeleri ile vatandaşların Adnan Menderes kavşağında toplanmasıyla başladı. Ellerinde Türk bayrakları ile meydanda toplanan kalabalık, daha sonra kortej halinde kent merkezine yürümeye başladı. İslahiye Caddesi'ne gelen Vali Süleyman Tapsız, AK Parti Milletvekili Fuat Karakuş, Belediye Başkanı Hasar Kara, İl Jandarma Komutanı Albay Necmi İnce'nin de aralarında bulunduğu kalabalık burada Gaziantep, Adana, Osmaniye, Hatay'dan gelen Kuvayı Milliye ve Gaziler Derneği üyelerini çiçeklerle karşıladı.

Yeniden devam eden yürüyüş sırasında çevre kentlerden gelen üzerlerinde yöresel kıyafetleri bulunan gaziler üzerlerinde bulunan tabanca ve tüfeklerini ateşlemeye başladı. Kuvayı Milliye ve Gaziler Derneği üyelerinin rast gele ateşledikleri silahları bazı kişileri endişelendirirken, bazı vatandaşların ise evlerinin çatılarından silahlarını ateşleyerek eşlik ettiği görüldü. Cumhuriyet Meydanı'na ulaşılması ile kortej yürüyüşü son bulurken, İstiklal Marşı okundu ve 7 Aralık Kurtuluş Günü nedeniyle düzenlenen sportif müsabakalarda dereceye girenlere ödülleri verildi, halk oyunu ve Hatay Büyükşehir Belediyesi mehter takımı gösterileri yapıldı.

Kurtuluş Günü kutlamalarında son olarak yapılan resmi geçit töreni sırasında da Kuvayı Milliye ve Gaziler Derneği üyeleri silahlarıyla havaya ateş açtı. Küçük çocukların ve vatandaşların şaşkın bakışları altında silah sıkmayı sürdüren ve çoğunluğu 70 yaşın üzerinde olan yaşlılar ilginç görüntüler oluşturdu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kilis'in Kurtuluşunda Silahlar Yasak Dinlemedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement