Kızılırmak'ta Sinekle Mücadele Çalışmaları - Son Dakika
Güncel

Kızılırmak'ta Sinekle Mücadele Çalışmaları

Nevşehir'in Avanos ilçesinde Kızılırmak nehri üzerinde simullium spp (üvez) sineğine karşı ilaçlama çalışması başlatıldı.

13.07.2016 13:47

Nevşehir'in Avanos ilçesinde Kızılırmak nehri üzerinde simullium spp (üvez) sineğine karşı ilaçlama çalışması başlatıldı.

İnsanların karbon salınımına tepki göstererek, solunum yollarına saldıran simullium spp. cinsi sineğin yöre halkına ve Kapadokya Bölgesini ziyarete gelen turistleri rahatsız etmesi nedeniyle mücadele başlatıldı.

Nevşehir Valisi İlhami Aktaş'ın gözetiminde başlayan çalışma kapsamında ilk ilaç Aktaş tarafından sıkıldı.

Avanos Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Ahmet Demircioğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2006 yılında ortaya çıkan sinek sorunuyla her yıl yaz aylarında mücadele edildiğini kaydetti.

Sinek larvalarının ırmak havzasında bulunduğuna işaret eden Demircioğlu, "Larvalar gelişimini Kızılırmak nehri içinde sürdürerek erişkin hale geliyor. Uçmaya başladığında mücadele etmek çok zordur. Bunun önüne geçmek için nehirden düzenli olarak numuneler alıyor ve larvaları takip ediyoruz. Durumu kontrol altına almak için en uygun zamanı belirleyerek ilaçlama yapılıyor." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kızılırmak'ta Sinekle Mücadele Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement