Kobra'yı Düşüren Füzeyi PKK'ya, Rusya Vermiş - Son Dakika
Güncel

Kobra'yı Düşüren Füzeyi PKK'ya, Rusya Vermiş

Genelkurmay, Kobra helikopterinin PKK tarafından düşürülmüş olabileceğini açıkladı. Saldırıda kullanılan füzenin Rusya tarafından Suriye'de PKK'ya verildiği öğrenildi.

20.05.2016 08:31  Güncelleme: 10:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Genelkurmay'ın, Hakkari Çukurca'da PKK'lı teröristlerle girilen çatışmaya destek için gönderilen helikopterin düşürüldüğü iddialarını doğrulaması, gözleri saldırıda kullanılan füzeye çevirdi.

BU KIŞ VERDİLER

PKK'nın füzeli saldırısıyla ilgili güvenlik kaynaklarından alınan bilgilere göre, kullanılan Strela füzesi, 2015 yılı Kasım-2016 yılı Ocak ayları arasında Rusya tarafından PYD'ye verildi. Füzeler daha sonra PKK'ya geçti. PKK'lı teröristlere füze eğitimi ise Suriye'de verildi. Eldeki istihbari bilgiler füze eğitiminin de Rusya tarafından verildiği yönünde. IŞİD'e karşı kullanılması için PYD'ye verilen füze, iki Türk askerini şehit etti.

PRATİK SURİYE'DE

Daha önce ABD'nin yine aynı amaçla PYD'ye verdiği silahların ve mühimmatın Diyarbakır, Mardin, Hakkari ve Şırnak'ta askere polise karşı yapılan terör saldırılarında kullanıldığı da ortaya çıkmıştı. Hükümet yetkilileri bu bilgileri diplomatik kanallarla muhatap ülkelerle ve istihbarat servisleriyle de paylaştı. Ancak PYD ve PKK'nın farklı olduğunu savunan Rusya ve Amerika, teröristlere dolaylı olarak silah ve mühimmat sağlamayı sürdürdü. Güvenlik kaynakları PKK'nın sansasyonel eylemler için Rusya ve ABD'den PYD'ye verilen tüm ağır silahları kullanacağını, bunun da iki ülkenin izni olmadan yapılamayacağını vurguluyor.

FÜZE İLE DÜŞÜRÜLMÜŞ OLABİLİR!

Hakkari Çukurca'da 13 Mayıs'da düştüğü açıklanan Kobra helikopteriyle ilgili Genelkurmay Başkanlığı 6 gün sonra açıklama yaptı. Açıklama şöyle: "13 Mayıs'ta Hakkâri ili Çukurca'da terörist unsurların saldırı sonucu helikopterler bölgede görevlerini icra ederken; bir helikopterin, teröristlerin yerden açtığı ateş sonucu muhtemelen yerden havaya atılan ve cinsi henüz belirlenemeyen, füze olabileceği değerlendirilen bir hava savunma silahı ile vurularak düşürülmüş olabileceği kanaatine varılmıştır."

(Kaynak: Karar)

Kobra\'yı Düşüren Füzeyi PKK\'ya, Rusya Vermiş

Son Dakika Güncel Kobra'yı Düşüren Füzeyi PKK'ya, Rusya Vermiş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (18)

  • Halk: BUNLAR TÜRKİYEDEN EL NUSRAYA GÖNDERİLEN SİLAHLAR OLMASIN... PKK ELE GEÇİRMİŞ... SONRADA COBRANIN ELİNE VERMİŞ...:))) 29 62 Yanıtla
  • açın gözlerinizi düşman içimizde: demirtaş rusyaya niye gitti füze istemeye türk halkı uyuyor 51 2 Yanıtla
  • İstanbul: Kim bebek katili taşören katil pkkya destek veriyorsa Allahım bin belasını versin 24 4 Yanıtla
  • Cübbeli müsülman: Yahu hani bu helikopter teknik arıza sonucu düsmüstü)))) 16 4 Yanıtla
  • AHMET: ARTIK KOBANİ Yİ PYDYI VURMA ZAMANI GELMİŞTİR... 12 7 Yanıtla
  • amac ne milleti niye kandırıyorsunuz yazık : hani teknik arazaydı ne oldu pkk video paylaştı yine arıza dediniz en son kabullendiniz 17 1 Yanıtla
  • Halk: BORU PARÇASI DEEL Mİ O YAW..:)) 9 2 Yanıtla
  • Halk: NE FÜZESİ ARKADAŞLAR... BORU PARÇASI BU... 6 4 Yanıtla
  • hadi yaaa: salakalar sağır sultan bile duydu.... 8 1 Yanıtla
  • Bekar: Putin duymasin 5 4 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement