Kocaeli Donanma Komutanlığı'nın En Büyük İkmal Gemisi Tcg Yb Kudret Güngör, Eğitim Tatbikatında - Son Dakika
Güncel

Kocaeli Donanma Komutanlığı'nın En Büyük İkmal Gemisi Tcg Yb Kudret Güngör, Eğitim Tatbikatında

Kocaeli Donanma Komutanlığı\'nın En Büyük İkmal Gemisi Tcg Yb Kudret Güngör, Eğitim Tatbikatında

Donanma Komutanlığı'nın en büyük İkmal Gemisi TCG YB Kudret Güngör, eğitim tatbikatında TÜRK Deniz Kuvvetlerine bağlı Donanma Komutanlığı'nın en büyük ikmal gemilerinden olan TCG Yarbay Kudret Güngör Gemisi, İzmit Körfezi'nde eğitim seyrine çıktı.

28.01.2015 19:15

Donanma Komutanlığı'nın en büyük İkmal Gemisi TCG YB Kudret Güngör, eğitim tatbikatında

TÜRK Deniz Kuvvetlerine bağlı Donanma Komutanlığı'nın en büyük ikmal gemilerinden olan TCG Yarbay Kudret Güngör Gemisi, İzmit Körfezi'nde eğitim seyrine çıktı. Savaş gemileri ile helikopterlerin de katıldığı eğitim tatbikatında çarpıcı görüntüler yaşandı. Gölcük Donanma Komutanlığı Poyraz Limanında TCG Yarbay Kudret Güngör gemisinde Lojistik Destek Gemileri komodoru Deniz Kıdemli Albay Metin Çulcu Donanma Komutanlığınd bulunan 7 adet lojistik destek gemileri hakkında bilgilendirme birifingi verdi. Lojistik gemilerinin çok amaçlı kullanıldığını söyleyen Çulcu Gemilerimiz muharip unsurların akaryakıt, su ve malzeme ihtiyaçlarının karşılanmasını sağlamaktadır. Akaryakıt depolarının bütünleme ikmallerini ve depolar arası akaryakıt transfer faliyetlerini gerçekleştirmektedir. Yara alan, karaya oturan, arıza yapan gemilerin yedeklenmesini sağlıyoruz. Eğitim maksatlı hedef yedeklemesi ve torpido atışlarında hedef gemisi görevini icra etmek torpidoları denizden alma, gemi yangınlarına müdahele etme ve insani yardım harekatına destek sağlama görevlerini icra eder. dedi.

'DONANMANIN EN BÜYÜK GEMİSİ'

Deniz Kıdemli Albay TCG Yarbay Güngör Gemi Komutanı Erol Küçük TCG Yarbay Kudret Güngör lojistik gemisinin Donanma Komutanlığında en büyük gemi olduğunu söyleyerek konuşmasına söyle devam etti

Tam yüklüyken 19 bin 253 ton ağırlığa sahip olan gemi, 9 bin ton askeri dizel yakıt, 430 ton jet yakıtı, 2 bin 600 ton su taşıyabiliyor. Geminin güvenliği bir adet yakın savunma silahı Phalanx ve 2 adet 35 mm top ile sağlanıyor. Diğer gemilere açık denizde seyir halindeyken de yakıt desteği sağlayabilen gemi, saatte 415, dakikada ise ortalama 7 ton yakıt aktarabiliyor. Denizde Türk savaş gemileri için lojistik üs görevi gören gemi ismini, TCG Muavenet Gemisi'nde yaşamını yitiren şehit Yarbay Kudret Güngör'den aldı. diye konuştu.

DENİZ ŞAHİNİ YARALI TAŞIDI

Tatbikat akaryakıt gemisi olan Albay Hakkı Burak Gemisi, TCG Mızrak gemisine şamandırada akaryakıt ve su ikmali yapmasıyla başladı. Ardından Karamürsel açıklarında senaryo gereği kaza yapan TCG Yüzbaşı İhsan Tulunay gemisi, TCG Darıca Gemisi tarafından kontrollü bir biçimde kıyıya çekildi.TCG Salih Reis gemisinde yaralanan bir personel Skorsky Sea Hawk (deniz şahini) olarak adlandırılan helikopter TCG Yarbay Kudret Güngör gemisi revirine nakledildi. Burada ilk müdahelesi yapıldıktan sonra hastaneye sevk edildi. Helikopter daha sonra kalkış yaparak TCG Salih Reis gemisindeki arıza nedeniyle ihtiyaç duyulan hava savunma silah sistemi ait yedek parçayı nakletti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kocaeli Donanma Komutanlığı'nın En Büyük İkmal Gemisi Tcg Yb Kudret Güngör, Eğitim Tatbikatında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement