KOÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Kemik İligi Nakil Merkezi Açıldı - Son Dakika
Güncel

KOÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Kemik İligi Nakil Merkezi Açıldı

KOÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Kemik İligi Nakil Merkezi Açıldı

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi bünyesinde kurulan Kemik İliği Nakil Merkezi törenle açıldı.

22.10.2014 11:49  Güncelleme: 12:04

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi bünyesinde kurulan Kemik İliği Nakil Merkezi törenle açıldı. Üniversite Rektörü Prof. Dr. Sezer Şener Komsuoğlu, şu anda İstanbul'daki Devlet Hastaneleri'nin bile hiçbirinde Kemik İliği Nakil merkezi bulunmadığını ve bu naklin özel hastanelerde de çok pahalı olduğunu belirterek, böyle bir merkezi açmaktan mutluluk duyduklarını söyledi. Merkez kurulurken para bulmakta zorlandıklarını da söyleyen Prof. Komsuoğlu, şimdi yeni hedeflerinin tam teşekküllü Çocuk Hastanesi kurmak olduğunu belirtti.

Tıp Fakültesi Hastanesi bünyesinde hizmet verecek olan Kemik İligi Nakil Merkezi açılısına Kocaeli Üniversitesi Rektörü Sezer Şener Komsuoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Sevim Gökalp, Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Şükrü Hatun, dekan Yardımcıları Prof. Dr. İlhan Tarkun, Prof.Dr. Füsun Yıldız, Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Başhekimi Nazım Mutlu, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Hasan Aydınlık, İl sağlık Müdürü Mürsel Durmaz, AK parti İl Başkanı Mahmut Civelek, Çocuk Hematoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nazan Sarper ve öğretim görevlileri, doktorlar katıldı.

'İLK AÇILAN ÇOCUK BÖLÜMÜ'

Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sezer Şener Komsuoğlu yaptığı konuşmada, bu merkezi kurarken özellikle parasal kaynak tamininde zorlandıklarını, masrafları en aza indirmek için birçok işi kendi imkanlarıyla yaptıklarını anlattı. Tıp Fakültesi hastanesi'nin bütün bölgeye hizmet verdiğini de söyleyen Prof. Komsuoğlu şöyle devam etti Hem Tıp Fakültesinde eğitim veriyoruz hem de hasta hizmetleri açısından Marmara bölgesinin etkin hastanelerinden biriyiz. Kemik iligi nakil merkezimizde çocuk ve yetişkin bölümü çok gelişmiş bir birim. Hocalarımız, teknik personel ve hemşirelerimiz uzun süren bir eğitimden geçtiler. Devlet Planlama Teşkilatı uygun gördü ve bize büyük bir mali destek sağladılar. Çocuk bölümü tümüyle hazır. Seneye de erişkin bölümü hizmete açılacak. İstanbul'daki devlet Hastanelerinin hiç birinde kemik iliği nakil ünitesi bulunmuyor. Özel hastanelerde de bu tür nakiller çok pahalı ve herkesin karşılaması mümkün değil. Böyle bir birimin burada açılması bu açıdan da çok önemliydi

Prof.Dr. Komsuoğlu, rektörlük görevinin bu yıl sona erdiğini de hatırlatırken, kendisinden sonra göreve gelecek rektörün, hazırlık çalışmalarını başlattıkları tam teşekküllü Çocuk Hastanesi'nin kurulması için çaba harcamalarını ve buna herkesin destek olmasını istedi.

AYDA 30 HASTAYA NAKİL

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Şükrü Hatun da nakil ünitesinin kurulma aşamalarında yaşananları anlatırken, burada ayda ortalama 30 hastaya kemik iliği nakli yapılacağını söyledi. Prof. Şükrü Hatun, hastanede bu yıl çocuk kalp cerrahisinin de hizmete girdiğini, bunu yakında yeni birimlerin izleyeceğini söyledi.

Kemik İliği nakil Ünitesi'nde ilk naklin 10 aylık bir çocuğa yapılacağı bildirildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel KOÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Kemik İligi Nakil Merkezi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement