Konteyner Kent İçin Hizmet Alım İhalesi Yapılacak - Son Dakika
Yerel

Konteyner Kent İçin Hizmet Alım İhalesi Yapılacak

AFAD, Suriyeliler için Malatya'da kurulacak konteyner kent için temizlik, güvenlik ve tercüman hizmet alım ihaleleri yapacak.

02.05.2013 12:20  Güncelleme: 12:25

Malatya Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü (AFAD) Suriye'de yaşanan çatışmalardan kaçarak Türkiye'ye gelen Suriyeliler için Malatya'da kurulacak konteyner kent için temizlik, güvenlik ve tercüman hizmet alım ihaleleri yapacak.

Alınan bilgiye göre, Fatih Köyü sınırlarındaki Malatya Beydağı Konaklama Tesisi'nde 10 bin kişilik konteyner kent için hazırlıklar sürüyor. Toplam 433 bin metrekarelik alanda kurulacak, yaklaşık 2 bin 200 konteynerın yerleştirileceği konteyner kentin altyapısının yüzde 50'si tamamlandı. Gerektiğinde ekstra çadır kurulacak alanların da bulunduğu konteyner kentin altyapı çalışmaları, müteahhit firma tarafından 22 Mayıs'ta tamamlanarak AFAD Müdürlüğü'ne teslim edilecek.

Konteyner kentte, anaokulundan liseye kadar her kademede 2 okul bulunacak. Ayrıca, konteyner kentte market, sağlık ocağı, ikişer sosyal tesis, cami, basketbol sahası, çocuk parkı, emniyet biriminin yanı sıra, bir voleybol sahası, basın, kayıt kabul ve protokol binası, su deposu ve paket arıtma tesisi yer alacak. Konteyner kent, 6 mahalle, 7 cadde ve 118 sokaktan oluşacak.

Bugüne kadar 150 civarında konteynerin geldiği kentte çalıştırılmak üzere, hazırlıklar kapsamında 100'er kişilik temizlik, güvenlik ve tercüman hizmet alım ihalesi yapılacak.

Rekabet ortamının oluşması ve gerektiğinde işe başlatılmak üzere gerçekleştirilecek ihalelerin ilki temizlik firmalarının katılımıyla bugün yapılacak. Ayrıca, 6 Mayıs Pazartesi günü güvenlik, 8 Mayıs Çarşamba günü de tercüman alımları için ihaleye çıkılacak. - MALATYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Konteyner Kent İçin Hizmet Alım İhalesi Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement