Konya'da 5 Milyon Fidan Toprakla Buluşuyor - Son Dakika
Yerel

Konya'da 5 Milyon Fidan Toprakla Buluşuyor

Konya Büyükşehir Belediyesi, 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası'nda 5 milyon fidanı toprakla buluşturuyor.

20.03.2015 16:41

Konya Büyükşehir Belediyesi, 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası'nda 5 milyon fidanı toprakla buluşturuyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, yapıtğı açıklamada Konya'da yeşil alan oluşturulması ve ağaçlandırmada örnek çalışmalar yapıldığını söyledi.

Kişi başına düşen yeşil alan miktarını 12 metrekarelerden 49 metrekareye yükselttiklerini belirten Akyürek, 2004 yılından bu yana Büyükşehir Belediyesi olarak 14 milyondan fazla fidan diktiklerini, 2015 yılında 5 milyon fidanı toprakla buluşturacaklarını ifade etti.

Yeni Büyükşehir Yasası'nın ardından şehrin tamamında şehir ormanları ve koruluklar oluşturacaklarını kaydeden Akyürek şöyle devam etti:

"Orman Genel Müdürlüğü ile yapılan protokol gereği 2023'e kadar Konya genelinde 80 milyon fidan dikecek. Konya il sınırları içindeki tüm alanlarda yeşil dokuyu hep birlikte artıracağız. 21 Mart Cumartesi günü saat 11.00'da düzenlenecek ağaç dikim programına herkesi davet ediyorum."

Selahaddin Eyyübi Mahallesi arkası, Ahmet Yesevi Caddesi sonunda gerçekleştirilecek fidan dikim programına katılmak isteyenler için saat 09.00'dan itibaren Büyükşehir Belediye Camii önü ve Otogar önünden otobüsler kaldırılacağı bildirildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Konya'da 5 Milyon Fidan Toprakla Buluşuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement