Küçük Prens Çizgiromanıyla Yapı Kredi Yayınları'nda - Son Dakika
Kültür Sanat

Küçük Prens Çizgiromanıyla Yapı Kredi Yayınları'nda

Küçük Prens Çizgiromanıyla Yapı Kredi Yayınları\'nda

Küçük Prens kitabını okumayan çok az çocuk vardır herhalde.

09.02.2012 16:32

Kahramanımız Küçük Prens o kitapta dört yanardağını ve gülünü arkada bırakarak küçük mü küçük dünyası asteroid B612'den ayrıldıktan sonra evrende dolaşmaya başlamış, çeşitli maceralara atılmıştı. Kendisininki kadar küçük başka gezegenlere gitmiş, bunların her birinde sonradan pek de hoşlanmadığını düşündüğü yetişkinlerle karşılaşmıştı. Bu yolculukların ardından Dünya'ya gelen Küçük Prens, Dünya'da gördüğü güllerden sonra evrendeki tek gülün kendisininki olmadığını anlamış, kendine birçok dost edinmiş, daha sonra asteroidine dönüp ve sevgilisine kavuşmuştu.

Ancak Küçük Prens'in maceraları burada bitmedi… Yapı Kredi Yayınları'nda çizgi roman olarak yayımlanan yeni maceralarında Küçük Prens, bu kez özel bir görevle farklı gezegenlere gidiyor. Görevi, kötücül yılanı durdurmak. Ancak yıldızlardaki ışıkları söndürerek evreni karanlığa gömmeyi kafasına koyan bu yılan, kolay lokma değildir. Emeline ulaşmak için aşağılık taktikler kullanır. Küçük Prens ile arkadaşı Tilki Kepçe, yılanın peşine düşüp öteki gezegenlerde yaşayanların canlarını kurtarmaya çabalarlar. Bu görevi yerine getirirken Küçük Prens birtakım sıra dışı yeteneklerini de kullanır.

Elinizdeki kitap Küçük Prens'in maceralarının ilk bölümü… Yapı Kredi Yayınları'ndan çıkan Küçük Prens'in maceralarının ilk bölümü olan Rüzgar Gezegeni'nde prensimiz, Tilki'yle bu gezegene geldiğinde bir şeylerin yolunda olmadığını hisseder. Adını Yunan mitolojisindeki rüzgâr tanrısından alan rüzgâr şehrinin yöneticisi Eolüs'ün huzuruna çıkan Prens ve Tilki, ona yılandan ve onun aşağılık planlarından söz eder. Ama Eolüs onları pek ciddiye almaz. Bunun üzerine Küçük Prens ile Tilki kendi araştırmalarını yürütürler. Acaba Küçük Prens'in düşündüğü gibi bu işin altından da yılan mı çıkacaktır?

Küçük Prens'in heyecan dolu her yeni çizgi romanın sonunda Fransa'nın ünlü bir çizeri kendi gözünden kısa bir Küçük Prens öyküsü anlatıyor.

Küçük Prens

Rüzgar Gezegeni

Tasarım: Elyum Studio

Çizim: Diane Fayolle

52 Sayfa, 9 TL

Yapı Kredi Yayınları

Defne Ağacı ve Orman Kardeşliği

Söz dinlemeyen büyükler her yerde var! Söz dinlemedikleri gibi çevrelerine zarar da veriyorlar… Onlardan korunmak için yüksek karlı dağların ardına sığınan hayvanları ve ağaçları bile rahatsız ediyorlar. Havayı, suyu kirletiyorlar.

Ömer Faruk'un çocuklar için yazdığı, Yapı Kredi Yayınları'ndan çıkan Defne Ağacı ve Orman Kardeşliği çevre kirliliğinin yarattığı sonuçları ve onlara itiraz eden hayvanların ve ağaçların heyecanlı maceralarını anlatıyor… Bu macerayı Buket Topakoğlu Gencer resimledi.

TADIMLIK

Gidip fabrikanın kapısını çalmışlar. Karşılarına yine fabrikanın yöneticileri çıkmış. "Ne istiyorsunuz? Yine neden geldiniz?" diye sormuşlar.

"Dumanınız her yeri kirletiyor, hasta oluyoruz, çiçeklerimiz soluyor, bunu önleyin lütfen!" demiş bizimkiler.

Fabrikanın yöneticileri, "Ha ha haayt, gülelim bari. Sizin için koskoca fabrikayı mı kapatacağız? Olmaaaz!" demişler.

Bizimkiler oflamış, puflamış, sinirlenmiş.

Yılan, "Tısssss!" diye bir ses çıkarmış.

Akrep kuyruğunu havaya kaldırmış…

Gergedanın boynuzu kaşınmaya, kaplan pençesindeki tırnakları taşlara sürtmeye başlamış…

Kaplumbağa arkadaşlarını, "Sakin olun!" diye yatıştırırken, diğerlerine de, "Ne laf anlamaz insanlarmışsınız siz. Bizi kızdırmasanız iyi olur!" demiş.

Fabrikanın yöneticileri bizimkilere, "Ha ha haayt!" diye tekrar gülmüşler. Kızınca ne yapacaklarını görmek için beklemişler.

Gülmelerine, kendilerini küçük görmelerine bizimkiler çok çok çok sinirlenmiş…

Defne Ağacı ve Orman Kardeşliği

Ömer Faruk

48 sayfa, 7 TL

Yapı Kredi Yayınları

Korkak Kumandan

Yapı Kredi Yayınları'ndan çıkan Korkak Kumandan, Pinokyo'nun yaratıcısı Carlo Collodi'den, bütün derdi cesaret gösterisi yapmak olan bir çocuğun, Leoncino'nun hikâyesi...

Ama gün gelir, bir kaplumbağa bile bütün cesareti yerle bir edebilir... Collodi'nin eğlenceli dilinden bir hayat dersi: İçi boş ve göstermelik duygular, insanı değil kumandan, olsa olsa rezil eder.

Türkçede ilk kez yayımlanan bu hikâyeyi

Filiz Özdem çevirdi, Emine Bora resimledi.

Korkak Kumandan

Carlo Collodi

Çeviren: Filiz Özdem

Resimleyen: Emine Bora

51 Sayfa, 14 TL

Yapı Kredi Yayınları

Üç Kedi Bir Dilek

Damda üç kedi: Piti, Pati ve Pus, sırtüstü uzanmış gökyüzünü seyrediyorlar…

Peki ne bekliyorlar? Belki de bir dilekleri var yıldızlardan…

Sara Şahinkanat'ın yazdığı, Yapı Kredi Yayınları'ndan çıkan Üç Kedi Bir Dilek'e hayranlık uyandıran resimleriyle varlık kazandıran Ayşe İnan Alican eşlik ediyor.

Üç Kedi Bir Dilek

Yazan: Sara Şahinkanat

Resimleyen: Ayşe İnan Alican

12 TL

Yapı Kredi Yayınları

Uğurböceği Sevecen ile Salyangoz Tomurcuk'un maceraları

Macar Yazar Erika Bartos'un yazıp çizdiği, ilkokul öncesi yeni bir çocuk kitabı dizisinin, Uğurböceği Sevecen ile Salyangoz Tomurcuk'un ilk kitabı "Arkadaşlık", Yapı Kredi Yayınları'ndan çıktı. Erika Bartos'un yalın ama ayrıntılarla bezeli çizimleri çocukların çok ilgisini çekecek.

Bir gün yere bir kiraz düşer. Kirazı Uğurböceği Sevecen bulur. Derken yanına Salyangoz Tomurcuk gelir. Küçük bir delikanlı olan Tomurcuk, kızımız Sevecen'e kirazı yerden kaldırıp el arabasına koyması için yardım eder. Ama daha sonra, kirazı bir türlü paylaşamazlar aralarında… Böylece birbirinden ayrılmayacak bir ikili olan Uğurböceği Sevecen ile Salyangoz Tomurcuk'un arkadaşlık hikâyesi böyle başar.

Yazarın Biyografisi: Erika Bartos, 1974'te Budapeşte'de doğdu. Budapeşte Teknik Üniversitesi Mimarlık bölümünü bitirdi. Üç çocuk sahibi olduktan sonra, 2003 yılında çocuk masalları yazmaya ve çizmeye başladı. Beş kişilik bir ailenin gündelik hayatını anlattığı, 11 kitaptan oluşan Anna, Peti ve Gergö serisiyle 16 kitaptan oluşan Sevecen ve Tomurcuk serisi en sevilen kitapları oldu. Ayrıca masal ve şiir kitapları ve kahramanlarının çizgi filmleri yayımlandı. Çizimleri birçok sergide yer aldı; bunların içinde en önemlisi 2011 yılında Budapeşte Mimarlık Merkezi'ndeki, mimarlık ile masal illüstrasyonları arasındaki bağı gösteren sergisiydi. Anna, Peti ve Gergö serisiyle, 2010'da Macaristan'da "10 Yılın En Başarılı 50 Kitabı" yarışmasında Birincilik Ödülü; 2011'de Sevecen ve Tomurcuk çizgi filmiyle Jiangyini Uluslarası Çoçuk Çizgi Filmleri Festivali'nde En Başarılı Kısa Film Ödülü aldı.

Uğurböceği Sevecen ile Salyangoz Tomurcuk

"Arkadaşlık"

5 TL

Yapı Kredi Yayınları

Red Kit

Mississipi Köprüsü

Yıl 1868, yer ABD… St. Louis ile Illinoistown arasında coşkuyla akan Mississippi Nehri, gerek iki kentteki otelleri, gerekse bağlantıyı sağlayan tekne sahiplerini zengin etmektedir. Oteller de tekneler de aynı ailenin elindedir; insafsız Cayman Kardeşler. Bu macerada Red Kit'e düşen, hükümetin Mississippi Köprüsü projesini hayata geçirmesini sağlamak için bir yandan kaprisli nehirle bir yandan da her türlü hileye başvuran Cayman Kardeşler'le uğraşmaktır. Yapı Kredi Yayınları'ndan çıkan 52. sayıya, Mississippi Kumarbazı macerasından kahvekolik kaptan Koca Ned de konuk oyuncu olarak katılıyor.

RED KİT – 52

MISSISSIPPI KÖPRÜSÜ

Yazanlar: J. Léturgie – X. Fauche

Çizen: Morris

Çeviren: Eray Canberk

48 Sayfa, 10 TL

Yapı Kredi Yayınları

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Küçük Prens Çizgiromanıyla Yapı Kredi Yayınları'nda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement