Küresel Çevre Fonu Küçük Destek Programı Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Küresel Çevre Fonu Küçük Destek Programı Toplantısı

Marmaris'te "Küresel Çevre Fonu Küçük Destek Programı" hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

01.08.2012 16:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Marmaris'te "Küresel Çevre Fonu Küçük Destek Programı" hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Marmaris Belediyesi'nde gerçekleştirilen toplantıya muhtarlar ve bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Toplantıda program danışmanları, katılımcılara biyolojik çeşitliliğin korunması, sürdürülebilir tarım ve bölge yaşayanlarının desteklenmesi amacıyla Birleşmiş Milletler tarafından program aracılığıyla 25 bin ile 80 bin lira arasında değişen hibe krediler verdiğini söyledi.

Datça'da zeytin ağaçlarıyla ilgili bir projenin desteklendiğine dikkat çeken Projesi Danışmanı Gökmen Argun, "Özellikle bu bölgenin biyolojik çeşitlilik açısından balıkçılık, su ürünleri, sürdürülebilir tarım ve insanların desteklenebilir hale getirilebilmesi için yapılacak çalışmaları desteklemeyi ümit ediyoruz. 2013 haziran ayına kadar zamanımız var. Burada muhtarlarımız, sivil toplum örgütü temsilcilerimiz ve derneklerimizle bir çalışma gerçekleştireceğiz" dedi.

Yapılacak projelerin geliştirilmesi aşamasında ulusal koordinatörler ve ulusal komiteler vasıtasıyla desteklemeye hazır olduklarını belirten Argun, çalışmalarının eylül ayından 2013'ün haziran ayına kadar devam edeceğini kaydetti. Argun, Datça ve Bozburun'da doğa ve insanın yaşam standartlarının korunmasına yönelik bir takım çalışmaları desteklemeyi umut ettiklerini ifade etti.

Toplantıya izleyici olarak katılan Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi ve Akdeniz Koruma Derneği Üyesi Doç. Dr. Vahdet Ünal ise kadınlarla ilgili bir proje ile başvuru yapmak istediklerini belirtti.

Su Altı Araştırma Derneği'nden de katılımcıların hazır bulunduğu toplantıda kıyılarla ilgili çok detaylı bir araştırmanın yapılması gerektiği, koruma alanlarına göre projelendirmenin yapılmasının yerinde olacağı vurgulandı.

Muhabir: Levent Kişi

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu - MUĞLA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Küresel Çevre Fonu Küçük Destek Programı Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement