Mali Müşavirler Endişelerini Dile Getirdi - Son Dakika
Güncel

Mali Müşavirler Endişelerini Dile Getirdi

Mali Müşavirler Endişelerini Dile Getirdi

Bölge Mali Müşavirleri Diyarbakır'da yaptıkları ortak açıklamayla son günlerde ülke genelinde yaşanan olaylara dikkat çekerek endişelerini dile getirdi.

30.07.2015 16:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bölge Mali Müşavirleri Diyarbakır'da yaptıkları ortak açıklamayla son günlerde ülke genelinde yaşanan olaylara dikkat çekerek endişelerini dile getirdi.

Diyarbakır Mali Müşavirler Odası'nda düzenlenen basın açıklamasında Diyarbakır Mali Müşavirler Odası Başkanı Erkan Azizoğlu, Van –Ağrı-Hakkari-Mali Müşavirler Oda Başkanı İbrahim Şahin, Batman- Siirt Mali Müşavirler Odası Başkanı Servet Kurt, Bitlis Mali Müşavirler Odası Başkanı Halis Ölekli, Mardin- Şırnak Mali Müşavirler Odası Başkanı Nurullah Budak Adıyaman Mali Müşavirler Odası Başkanı Nazif Atalay'ın yanı sıra bazı muhasebeciler de hazır bulundu.

Grup adına konuşan Diyarbakır Mali Müşavirler Odası'nda düzenlenen basın açıklamasında Diyarbakır Mali Müşavirler Odası Başkanı Erkan Azizoğlu, 20 Temmuz 2015 tarihinde Suruç katliamı ile başlayan şiddet sarmalı bizleri derinden yaralamış ve gelecek ile ilgili kaygılandırmıştır. Türkiye'de yaşayan tüm halkların aynı kaygıları taşıdığına inandığımız bu günlerde, en büyük sorumluluk hiç şüphesiz ki siyaset kurumuna düşmektedir. Toplumun sorunlarını çözmek gibi önemli bir sorumluluğu olan siyasi partilerin üzerlerine düşen görev ve sorumlulukları yerine getirmesinin bu kadar önemli olduğu bir süreçte, 7 Haziran seçimlerinde toplumun önemli bir kısmından destek görerek mecliste temsil hakkını elde eden, toplumsal barışın sağlanmasında ve çözüm sürecinde önemli bir aktör olabilecek bir siyasi parti'ye, henüz siyaset yapma imkanı tanımadan tabiri caiz ise siyasete hiç bir şans vermeden, yok sayma anlayışını ve kapatılması gerektiği ile ilgili açıklamaları doğru bulmuyoruz" dedi.

Hükümet ve PKK'ye durun çağrısı

Siyasilerin kendilerine çekidüzen vermeleri ve söylemlerine dikkat etmeleri çağrısında bulunan Azizoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu açıklamaların ve davranışların ,Sivil siyasetin güçlenmesini isteyen ve toplumsal barıştan yana olan milyonlarca insana ve iradelerine karşı yapıldığını düşünüyor ve kabul edilemez buluyoruz. Unutmaya çalıştığımız ama son günlerde tekrar başlayan, insanlara yönelik tüm şiddet eylemlerini ret ediyoruz ve kınıyoruz. Bu saatten sonra yapılacak her operasyon, her eylem ve izlenen her olumsuz politika, telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğurabilecek ve barışı imkansızlaştırabilecek endişesini taşımaktayız. Buradan taraflara açık çağrımızdır,
hem Türklerin hem de Kürtlerin önemli bir kesiminin tedirgin ve kaygılı olduğu bu süreçte ;
Bizler Türkiye halkları olarak el ele, gönül gönüle yaşamaya devam etmek istiyoruz. Görevleri sorun yaratmaktan çok, çözüm üretmek olan siyasetçilerden bir an önce kaygıları giderecek ortamı sağlamalarını bekliyoruz. Çok geç olmadan, çözümsüzlük daha fazla derinleşmeden ve daha fazla acılar yaşanmadan, Hemen; Hükümetten Hava operasyonlarını ve göz altıları durdurmasını, PKK den de Polis ve Asker'lere yönelik yaptığı saldırıları derhal sona erdirmesini ve çatışmalı ortamdan çıkılmasını talep ediyoruz. Bir an önce,Diyalog ve müzakere kanalları tekrar açılmalı, İmralı görüşmeleri tekrar başlamalı ve çözüm süreci kaldığı yerden devam etmelidir."

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Mali Müşavirler Endişelerini Dile Getirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement