Memur-sen Genel Başkanı Ali Yalçın Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Memur-sen Genel Başkanı Ali Yalçın Açıklaması

Memur-sen Genel Başkanı Ali Yalçın Açıklaması

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, CHP Edirne Milletvekili ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun Başdanışmanı Okan Gaytancıoğlu’nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret etmesini eleştirerek “Siyaset nezaket demektir, siyasetin nezaketi terk edip daha da seviyesizleştirmesi toplum tarafından asla hoş karşılanmaz” dedi.

18.05.2016 16:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, CHP Edirne Milletvekili ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun Başdanışmanı Okan Gaytancıoğlu'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret etmesini eleştirerek "Siyaset nezaket demektir, siyasetin nezaketi terk edip daha da seviyesizleştirmesi toplum tarafından asla hoş karşılanmaz" dedi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, bir dizi inceleme ve ziyaretlerde bulunmak üzere Muş'a geldi. Ankara'dan tarifeli uçakla Muş'a gelen Ali Yalçın ve beraberindeki heyet, Memur-Sen İl Başkanı Fehmi Kuzey Vurar, Eğitim-Bir-Sen Muş Şube Başkanı Mahir Barışan ve tüm iş kolları başkanları tarafından karşılandı. Havalimanında soruları cevaplayan Yalçın, bir gazetecinin CHP Edirne Milletvekili ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun Başdanışmanı Okan Gaytancıoğlu'nun basın toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret etmesiyle ilgili sorusuna, şöyle karşılık verdi: "Siyaset nezaket demektir, siyasetin nezaketi terk edip işi hamasete döküp daha sonra da üslubu daha da seviyesizleştirmesi toplum tarafından asla hoş karşılanmaz. Toplumun beğenmeyeceği, sempati göstermeyeceği, toplumu iğreti edebileceği davranışlardan siyasetçilerin uzak durması lazım, bu siyasete olan güveni sarsar. Siyaset hakaret ederek yapılacak bir meslek değildir, dolayısıyla eğer siyaset hakarete yönelmişse, nezaketi bırakmışsa burada bir acziyet söz konusudur. Bu acziyet kendisini dışarı bu şekilde vurmuş demektir. Toplumu gerecek söylemden kaçınmak lazım. Bir siyasetçinin hoş olmayan bu üslubu kullanması kabul edilebilir bir şey değildir."

"KÜRSÜ DOKUNULMAZLIĞI MUTLAKA OLMALIDIR"

Dokunulmazlık konusunda konfederasyon olarak çok net bir şey ifade ettiklerini belirten Yalçın, şunları söyledi:

"Kürsü dokunulmazlığı mutlaka olmalıdır. Fikrin ifade edilmesi konusunda bir engel, temel hak ve hürriyetlerle çelişir. Fakat fikri açıklamak teröre destek vermek, teröre piyar yapmak anlamında kullanılamaz. Milletin birliğini beraberliğini hedef alan her türlü yaklaşım toplum tarafından kabul görmeyeceği gibi toplumun vicdanında yargılanacak bir konudur. O yüzden biz dokunulmazlık konusunda kürsü dokunulmazlığı hariç geri kalan dokunulmazlıklara gerek yok dedik. Fakat mecliste ortaya çıkan tablo millet tarafından ibretle takip edilmektedir. Tablo milleti memnun etmemiştir diye düşünüyoruz. Dolayısıyla bunun siyasi karşılığı nasıl olacaktır, buna da yine millet karar verecektir."

"TERÖRÜ SEVİMLİ VE SEMPATİK GÖSTERMEK DÜNYANIN HİÇBİR YERİNDE OLUMLU KARŞILANACAK BİR DAVRANIŞ DEĞİLDİR"

Yalçın, "Bazı devlet memurlarının sosyal medya hesapları üzerinden terör örgütü propagandası yapması" sorusuna şöyle yanıt verdi:

"657 sayılı yasa, devlet memurları için nelerin suç kapsamında olduğu, nelerin kapsam dışında olduğunu belirlemiş ana çerçevedir. Terör propagandası yapmak şüphesiz bu anlamda en ağır suçlardandır. Terör konusunda devletin güvenlik görevlilerinin, kamu görevlilerinin son derece dikkatli ve titiz davranması gerekiyor, çünkü toplum adına, millet adına bu hizmeti yürütüyorlar. Bunların terör sevicilik, terör propagandası yapıcılık gibi bir açmazın içerisine düşmemeleri gerekiyor. Düşenleri ise yasal anlamda karşılaşabilecekleri doğal sonuçlar vardır. Bu konuda da kimsenin ağlamaya hakkı yoktur. Terörü sevimli ve sempatik göstermek dünyanın hiçbir yerinde olumlu karşılanacak bir davranış değildir. ABD'de terörü sevimli ve sempatik gösterecek tavır gösterirseniz, bunun karşılığını orada görürsünüz. Diğer ülkelerde terörle alakalı bir cümle kurarsanız ve ona yardım yataklık ederseniz bunun karşılığını görürsünüz. Her ülke, her devlet bu anlamda doğal olarak kendisini korumak, toplumun kendisine verdiği hükümlülüğü yerine getirmek durumundadır. Bu konuda suç işleyenler varsa yasal çerçeve içerisinde karşılığını görürler."

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, havalimanında gazetecilerin sorularını cevaplamasının ardından ilk olarak valiliği ziyaret ederek Muş Valisi Seddar Yavuz ile bir araya geldi. Burada Vali Seddar Yavuz ile bir süre görüştükten sonra İl Milli Eğitim Müdürlüğünü ziyaret eden Yalçın, daha sonra Muş Belediye Başkanlığını gitti. Belediye Başkanı Feyat Asya tarafından karşılandıktan sonra bir konuşma yapan Yalçın, "Burada bir dramatik durum yaşanıyorsa, terör burada insanların huzurunu bozuyor, can alıyorsa Memur-Sen'in duyarsız olması söz konusu olamaz" dedi.

Terörün mağdur ettiği insanlara yardım götürdüklerini anlatan Yalçın, şunları söyledi:

"Memur-Sen ekmeğini bölmüş 10 TIR gıda yardımıyla, 8 bin gıda kolisiyle Diyarbakır'da, Sur'da, Nusaybin'de, Şırnak ve Cizre'de mağdur ve masum olan insanlara ilişkin merhamet eli uzatmış ve ekmeğini bölmüştür. Dolayısıyla bölgede teröre silah bırak çağrısı yapan ve 600 STK'yla Diyarbakır meydanında bir araya gelen Memur-Sen'den başka bu anlamda bir teşkilat yoktur. Bizim çağrımıza kulak veren STK'lara da buradan ayrıca teşekkür ediyoruz. Burada insanlar terörün cenderesinden bunaldı ve çok çekti. Bu ortamın ılımanlaşması, burada iklimin düzgünleşmesi, halkın temel hak ve hürriyetlerini çok rahatça kullanabildiği zeminlerin oluşabilmesi bizim temel amacımız."

Bölgenin yatırım alması, işsizlik oranlarının düşmesi, buradaki kaynakların yatırıma dönüşmesi gerektiğini anlatan Yalçın, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu bölgenin mutluluğu, bu bölgede 5 yıl hizmet üretmiş, buradaki insanların sıcak samimi duygularına tanıklık etmiş, ekmeklerini yemiş bir kardeşiniz olarak ifade ediyorum. Bölge güzel insanlarla dolu ama güzel insanların bölgede terör dolayısıyla yaşadığı bir kötü kaderi söz konusu, bunu değiştirmek bu bölgenin kendi elinde. Bu anlamda Memur-Sen bütün üyeleriyle ülkenin insanına, insanının sorunlarına duyarlı, herkesin huzurunu, refahını ve memleketin kalkınmasını önemseyen bir teşkilat, çünkü memleket kalkınırsa milli gelirlerimizden bize pay ona göre düşecek."

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve beraberindeki heyet, yemeğin ardından bölge toplantısına katılmak üzere Bingöl'e gitti. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Memur-sen Genel Başkanı Ali Yalçın Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement