Mersin 2 Bakan Zeybekçi: Bosna'daki Savaş Irkçılığa Dayanan İdeolojik Savaştı - Son Dakika
Güncel

Mersin 2 Bakan Zeybekçi: Bosna'daki Savaş Irkçılığa Dayanan İdeolojik Savaştı

Mersin 2 Bakan Zeybekçi: Bosna\'daki Savaş Irkçılığa Dayanan İdeolojik Savaştı

Ekonomi Bakanı Zeybekçi: Ekonomi politikalarının devamı, kurulacak hükümetin yapacağı en güvenli adımlardan biri olur(ek) Mersin'de partisinin iftar programına katılan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Srebrenitsa'daki katliama dikkat çekti.

12.07.2015 03:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ekonomi Bakanı Zeybekçi: Ekonomi politikalarının devamı, kurulacak hükümetin yapacağı en güvenli adımlardan biri olur(ek)

Mersin'de partisinin iftar programına katılan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Srebrenitsa'daki katliama dikkat çekti. Hayatını kaybeden insanları şehit olarak nitelendiren Bakan Zeybekçi, "Son 200 yıldan bu yana dünyadaki bütün savaşlar ekonomiktir, Bosna'daki hariç. Bosna'daki savaş tam anlamıyla tarihi bir ırkçılığa dayanan ideolojik bir savaştı. Bir hesap görme savaşıydı. Birileri Türklerden Osmanlı'dan veya Müslümanlardan olan hesabını Bosnalı kardeşlerimizin üzerinden görmeye çalıştı. 20 yıl önce sadece müslüman oldukları için şehit edilen Srebrenitsa'daki müslümanlara Allah'tan rahmet dilerim" dedi.

Konuşmasında siyasi partileri de eleştiren Bakan Zeybekçi, şöyle devam etti: "7 Haziran gecesi oy kaybetmiş, milletvekili sayısını kaybetmiş partilerin genel başkanlarının o günlerde söyledikleri, maalesef milletin iradesini anlamadıklarının en güzel göstergesidir. Kimileri diyordu ki 'hadi yarın seçime gidiyoruz', kimileri diyordu ki 'asla sizinle beraber olmayız.' Kimileri ağzına gelen her şeyi söylüyordu. Biz malın, mülkün sahibi olan millete saygımızla, millet ne diyorsa o dedik ve de öyle demeye devam edeceğiz. Başbakanımızın söylediği gibi, herkesin başka renklerden çizgileri var. Kiminin sarı, kiminin mavi, kiminin kırmızı çizgisi var. Bizim hiçbir renkte çizgimiz yoktur. Bizim çizgimiz millettir, bayraktır, vatandır, devlettir. Bu çizgilerde mutabık kaldığımız sürece her şeyde uzlaşılabileceğini, her türlü konuşabileceğimize inanıyoruz."

KİMSE CUMHURBAŞKANIMIZA SAYGISIZLIK YAPMASIN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yapılan sözlü tepkilere dikkat çeken Zeybekçi, şunları söyledi: "Hiç kimse bu milletin yüzde 52 ile baş hizmetkarı olarak seçtiği Cumhurbaşkanımıza karşı saygısızlıkta bulunmasın. Herkes haddini bilsin. Hiç kimse Cumhurbaşkanımıza çizgi çizmeye, ona hareket sınırları çizmeye kalkışmasın. Hiç kimse Cumhurbaşkanımıza 'Çankaya fanusuna dönsün' diyerek saygısızlık yapmaya kalkışmasın, haddini bilsin. Birileri illaki Türkiye'de kriz tellallığına çıkanlar, Türkiye'de kriz olsun diye beddua ve dua yarışına girenler avuçlarını yalayacaklardır. Türkiye, Avrupa Birliği'ndeki bütün bankalarından, bankacılık sistemlerinden daha sağlam bir bankacılık sistemine sahiptir. Türkiye, kamu borçlarının milli gelirine kıyasla baktığımız zaman Avrupa Birliği'nin tamamından daha iyi durumdadır. Bütçe açığına baktığımız zaman Avrupa Birliği'nin tamamından daha iyi durumdadır. Onun için kim ne derse desin kulağınız öyle şeylere tıkalı olsun. Rusya'nın, Avrupa Birliği tarafından ambargolarına, Kafkaslardaki bütün problemlere, İran'daki yaptırımlara, Irak, Suriye, Libya, Mısır, en son batan, iflas eden Yunanistan'a rağmen, Türkiye bir istikrar adası olarak, ekonomik ve siyasi anlamda bütün coğrafyanın sığındığı bir huzur limanı olarak İnşallah yoluna durmadan devam edecektir."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mersin 2 Bakan Zeybekçi: Bosna'daki Savaş Irkçılığa Dayanan İdeolojik Savaştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement