Mersin Akdeniz Oyunları'nda Görsel Şölen - Son Dakika
Güncel

Mersin Akdeniz Oyunları'nda Görsel Şölen

Mersin Akdeniz Oyunları\'nda Görsel Şölen

Mersin'de gerçekleştirilen 17'inci Akdeniz Oyunları'nın 2 saat süren açılış töreni tam bir görsel şölen oldu.

21.06.2013 12:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'de gerçekleştirilen 17'inci Akdeniz Oyunları'nın 2 saat süren açılış töreni tam bir görsel şölen oldu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, milletvekilleri, üst düzey bürokratlar, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (lOC) Başkanı Jacgues Rogge ve Akdeniz Oyunları Komisyon Başkanı Amar Adadi ile yaklaşık 25 bin izleyicinin katılımıyla gerçekleştirilen tören Mazhar Alanson konseriyle başladı. Akrobasi timi Türk Yıldızları'nın Mersin semalarında gösteri uçuşu da yaparken havanın kararmasının hemen ardından başlayan seronomi programı tam bir görsel şölene dönüştü. Akdeniz ve Piri Reis'in haritası görsel efektlerle stadın zeminini boydan boya kapladı. Bu sırada Piri Reis'in temsili gemisi de saha içinde tur attı. Saha içinde yükselen ay yıldızdan sular döküldü ve Akdeniz'de yaşayan balık türleri yüzdürüldü. Danslar eşliğinde Akdeniz medeniyetlerini temsilen sütunlar yükselirken, havai fişekler stadı aydınlattı. Akdeniz'i anlatan şiirler eşliğinde atlı savaş arabaları, kıyının iki yanına dizilirken, Kleopatra ile Antonius'un Tarsus'ta buluşması lazer gösterileri ile stadın zemininde sembolize edildi.

Başta Mersin olmak üzere Akdeniz'in çeşitli kentlerinin kültürünü yansıtan çok sayıda temsilin yer aldığı etkinlikte, Tarsus'a gelen Mısır Kraliçesi Kleopatra'dan, Eshab-ı Kehf Mağarası'na sığınan Yedi Uyurlar'a, Kızkalesi efsanesinin canlandırılmasından Akdeniz suları hakkındaki hikayelere kadar birbirinden farklı temalarda gösteriler adeta nefes kesti. Mersin'in tarihi ve turistik Kızkalesi efsanesi canlandırıldı. Semazen gösterileriyle devam eden gecede coşku, mehter takımının konseriyle doruk noktasına ulaştı. Deniz üzerinde yükselen ay-yıldız ve suya yansıtılmasının ardından kırmızıya boyanması yine alkış alan gösteriler arasındaydı.

FİNALİ AJDA YAPTI

Gecenin finalini ise halk oyunları topluluğu yaptı. Akdeniz, Ege, Doğu Anadolu ve Karadeniz yöresinden oyunlar sergileyen ekip coşku ve ilgiyle takip edildi. En büyük alkışı ise Silifke yöresinin kaşık oyunu aldı. Açılış programının sonunda ünlü sanatçı Ajda Pekkan sahneye çıktı. Ülkelerin testilerde getirdiği sular daha sonra sahnenin arasına yapılan dev testiye döküldü. Osmanlı motiflerinin hakim olduğu açılış programı, muhteşem havai fişek gösterileriyle son buldu. Uzun süre devam eden muhteşem havai fişek gösterisi kenttin birçok kesiminden de rahatça görülebildi.

ATATÜRK'SÜZ AÇILIŞ

Bu arada, biletlerin satışa sunulmasından 15 dakika sonra tükenmesiyle 'Kapalı Gişe Açılış' olarak değerlendirilen Akdeniz Oyunları'nın görsel şölene dönüşen açılışının hiç bir detayında Atatürk'e yer verilmemesi dikkat çekti. Açılışın her detayında Osmanlı'nın izleri görülürken, 25 bin kişilik stadyumun içinde de Atatürk posterinin olmayışı bazı çevrelerin eleştirisine neden oldu. - Mersin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mersin Akdeniz Oyunları'nda Görsel Şölen - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement