Mersin Yenişehir Belediyesi Cumhuriyet Bayramı Uluslararası Satranç Turnuvası - Son Dakika
Spor

Mersin Yenişehir Belediyesi Cumhuriyet Bayramı Uluslararası Satranç Turnuvası

Türkiye Satranç Federasyonu'nun, Yenişehir Belediyesi ve Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün iş birliği ile organize ettiği "Mersin Yenişehir Belediyesi Cumhuriyet Bayramı Uluslararası Satranç Turnuvası", başladı.

23.10.2016 21:22

Türkiye Satranç Federasyonu'nun, Yenişehir Belediyesi ve Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün iş birliği ile organize ettiği "Mersin Yenişehir Belediyesi Cumhuriyet Bayramı Uluslararası Satranç Turnuvası", başladı.

Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tülay, Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen turnuvanın açılışında, Türkiye'nin son dönemlerde satranç sporunda önemli başarılara imza attığını söyledi.

Yerel ve ulusal yönetimlerle işbirliği halinde çalışmaları sürdürdüklerini belirten Tülay, 2013 yılında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile yaptıkları protokolle Türkiye'deki tüm sevgi evlerine ve çocuk evlerine satranç sınıfları açıp, antrenör yetiştirdiklerini kaydetti.

Tülay, 16 bin ilk ve orta okulda da satranç sınıfları açtıklarını ifade ederek, "Bugün lisanslı sporcu sayımız 698 bine ulaştı. Yani futbol dahil tüm spor branşları içerisinde birinci sırada yer alıyor. Geçtiğimiz ay Adalet Bakanlığıyla yaptığımız çalışmayla hükümlü çocukların bulunduğu yerlere satranç sınıfları açmak için protokol imzaladık, olağan gücümüzle çalışıyoruz." dedi.

Avrupa Yaş Grupları Santranç Şampiyonası'nda "12 yaş kızlar kategorisi"nde Sıla Çağlar'ın altın madalya, "12 yaş erkekler kategorisi"nde Ekin Barış Özenir'in de birinciyle aynı dereceyle ikinci olduğunu anımsatan Tülay, şöyle konuştu:

"Tüm bunlara baktığımızda ve özellikle küçük yaştaki çocuklarımızın satrançtan kazandıkları olumlu geri dönüşlere baktığımızda, bu sporun ne kadar önemli ve gelecek vadeden bir branş olduğunu hepimiz görüyoruz. Başbakanlığımızdan, bakanlığımızdan, gençlik spor müdürlüklerimizden, velilerimizden herkesten çok büyük destekler görüyoruz ama en büyük desteği elbette aile ve sporculardan görüyoruz. Burada, uluslararası turnuvada başarı elde edecek, oynayacak, bu mücadelede gerçekten yorulacak tüm sporculara, velilere, destek veren antrenörlerine, Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne ve Yenişehir Belediyesi'ne teşekkür ediyorum."

Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç ise böyle bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan dolayı mutlu olduklarını ifade ederek, sporculara başarılar diledi.

Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Ahmet Tarakçı ise kitleleri peşinden sürükleyen olgulardan birinin spor olduğunu vurgulayarak, bunun en nadide branşlarından birinin satranç olduğunu söyledi.

Sporun temel taşını çocuklar ve gençler olduğunu belirten Tarakçı, "Çocuklar spor yaparken, takım ruhunu, paylaşabilmeyi, cesareti, doğruluğu, sportmenliği, pratik düşünmeyi ve kendine güvenmeyi öğretir. İlimizde de bu tarz faaliyetlerle çocuklarımızı ve gençlerimizi, ülkesine ve bayrağına seven bireyler olarak yetişmesine katkı sağlamaya çalışıyoruz." dedi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri, satranç tahtasında hamle yaparak, turnuvayı başlattı.

Turnuva

Türkiye Satranç Federasyonu'nun, Yenişehir Belediyesi ve Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün iş birliği ile organize ettiği "Mersin Yenişehir Belediyesi Cumhuriyet Bayramı Uluslararası Satranç Turnuvası"nda, Türkiye, Azerbaycan, Hindistan, Türkmenistan, İran, Rusya, Sırbistan, Gürcistan, Özbekistan, Ukrayna, Suriye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden 170 sporcu mücadele edecek.

Her yaş kategorisinden sporcuların yer aldığı turnuva, 29 Ekim'de sona erecek.

Turnuvada, yaklaşık 50 bin liraya yakın ödül de dağıtılacak.

Mersin Yenişehir Belediyesi Cumhuriyet Bayramı Uluslararası Satranç Turnuvası
Kaynak: AA

Son Dakika Spor Mersin Yenişehir Belediyesi Cumhuriyet Bayramı Uluslararası Satranç Turnuvası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement