MHP Grup Başkanvekili Vural Açıklaması - Son Dakika
Politika

MHP Grup Başkanvekili Vural Açıklaması

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Bir taraftan kontrollü PKK gerilimi diğer taraftan AKP-HDP arasında kontrollü oyun var. 'Ver başkanlığı al özerkliği' anlaşması unutturulmak isteniyor" dedi.

26.03.2015 15:32

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Bir taraftan kontrollü PKK gerilimi diğer taraftan AKP-HDP arasında kontrollü oyun var. 'Ver başkanlığı al özerkliği' anlaşması unutturulmak isteniyor" dedi.

Vural, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, çözüm sürecinin "aldatma, kandırma süreci" olduğunu, çözüm ortaklarının her gün birbirlerini tekzip ettiğini öne sürdü.

Bu aktörlerin milleti aldatmak için yeni rollere başvurduğunu savunan Vural, "Millet bu oyunu gördü. AKP, PKK, HDP bunun üzerine yine milletin algılarını karıştırmak istiyor. Birbirlerine dönük suçlamalar bu oyunun parçası. AKP-PKK, Erdoğan-Demirtaş arasında atışmalar sahneye konuluyor. Birbirlerine zarar vermeden dövüşüyor gibi yaparak tribünlere oynuyorlar" dedi.

Dağlıca'da taciz ateşi yapıldığını, Mardin'de birden bire PKK barınaklarına operasyon düzenlendiğini belirten Vural, şöyle devam etti:

"Bir taraftan kontrollü PKK gerilimi diğer taraftan AKP-HDP arasında kontrollü oyun var. 'Ver başkanlığı al özerkliği' anlaşması unutturulmak isteniyor.

Dağlıca'da PKK saldırmış biz de misliyle karşılık vermişiz. Ne kadar büyük terörle mücadele. Bu bir aldatma, kandırmaca. Türkiye'nin siyasi ve milli çözülmesinin projelerini, planlarını milletten saklamak için rol paylaşımı.

28 Şubat'ta Dolmabahçe  mutabakatı açıklaması için 'Hasretle beklediğimiz çağrı' diyeceksin, 22 Mart'ta 'Dolmabahçe yanlıştı' diyeceksin. Bunu kim söylettiriyor; aziz milletim söylettiriyor. Millet farkına vardığı zaman üstünü örtmek için taktik adımlar atıyorlar.

Seçim sürecine kadar PKK ile kontrollü atışmaya devam edecekler. Bunlara itibar edilmemesi önemle rica olunur.

Yalçın Akdoğan, 'süreç zehirlenmiştir' diyor. Öcalan'ın açıklamasını önemsediğini söyleyen Akdoğan, şimdi kalkıp 'süreç zehirlenmiştir' diyebiliyor. Zehirlenen süreç değil, süreç milleti zehirliyor. Milleti zehirlediler, millet bu zehri kustu.

MHP'nin yükselişi, ihanet şebekesini farklı noktalarda oyun oynamaya zorluyor. Ama millet panzehirin MHP olduğunu ortaya koydu."

-"Adalar fiilen işgal edilmiş"

Oktay Vural, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir yandan pazarcılara "Aranızdaki çürük elmaları ayıklayın. Millet  AVM'ye değil pazar yerine gelir" dediğini ancak diğer yandan AVM açılışı yaptığını savundu. Vural ayrıca, Erdoğan'ın tarafsızlık yemini ettiğini ancak bunu uygulamadığını ileri sürdü.

Oktay Vural, toplantıda, Aşık Mahsuni Şerif'in "Nem kaldı" isimli türküsünü dinleterek, "Saraylar, hediyeler onlara; vatandaşa iki damla göz yaşı kaldı" dedi. Ardından Fatih Kısaparmak'ın seslendirdiği "Haram Saltanatı" adlı türküyü dinleten Vural, "Haram ve yalan saltanatı yıkılacak" dedi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Vural, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın, Ege'deki 16 ada ile ilgili açıklamasında, adaların fiilen işgal edildiğini söylediğini savunarak, "Hükümet ortaya koyduğu siyasi iradeyle, bu adalar üzerindeki hakimiyetimizi, fiilen Yunanistan'ın işgalle yok saydığını itiraf etmiştir. Bu adalarımızı Yunanistan işgal etmiştir. Diyor ki 'fili durum, hukuki değil.' O zaman gelsin birileri topraklarımızda fili durum oluştursun, 'Ama hukuki değil, önemli değil' diyelim... Bu zihniyetin bizim topraklarımızı koruma iradesi yoktur" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika MHP Grup Başkanvekili Vural Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement