Midilli Adası'ndan Yeni Mülteci Grubu Dikili Limanı'na Geldi (3) - Son Dakika
Güncel

Midilli Adası'ndan Yeni Mülteci Grubu Dikili Limanı'na Geldi (3)

Midilli Adası\'ndan Yeni Mülteci Grubu Dikili Limanı\'na Geldi (3)

İkinci GEMİ DE YANAŞTIİzmir'den kaçak yollarla 20 Mart'tan sonra Yunan adalarına geçen mültecilerin, geri kabullerine yönelik çalışmada, ikinci gemi de Dikili'ye ulaştı.

08.04.2016 13:13

İkinci GEMİ DE YANAŞTI

İzmir'den kaçak yollarla 20 Mart'tan sonra Yunan adalarına geçen mültecilerin, geri kabullerine yönelik çalışmada, ikinci gemi de Dikili'ye ulaştı. 'Nazlı Jale' isimli gemiyle Pakistan, Afganistan, İran ve Iraklı 79 sığınmacı gönderildi. Sığınmacıların Kos ile Leros adalarına kaçak yollardan çıkan ve bu adalardan Midilli'ye götürülen gruptan seçildikleri belirtildi. Dikili'ye gelen ilk gemide ise önce 45 kişinin bulunduğu açıklandı, ancak geri kabullerden sonra İl Göç İdaresi yetkilileri, 44 kişinin gemiyle gönderildiğinin ortaya çıktığı bilgisini verdi. Böylelikle bugün toplam 123 mültecinin, Dikili'de geri kabul işlemleri yapıldı.

İADELER TEK MERKEZE İNDİ

Bu arada, Yunanistan'ın sığınmacı iadeleri için Midilli adasını merkez olarak belirlediği diğer adalardan ilk olarak buraya getirdiği, ardından da Türkiye'ye iadelerinin olduğu öğrenildi. Bu gelişme üzerine, geri kabuller için Türkiye'de, Çeşme, Kuşadası ve Bodrum gibi yerlerde hazırlık yapılmasIna rağmen, Dikili de geri kabullerin merkezi durumuna geldi. Geçen pazartesi günü ilk geri kabul işlemlerine hem uluslararası medyanın hem de siviller ve sivil toplum kuruluşlarının yoğun ilgisi oldu. Bugün yapılan geri kabul işlemlerini ise az sayıda yabancı basın kuruluşu izledi. Siviller ile STK temsilcilerinin  ilçeye gelmedikleri görüldü.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Midilli Adası'ndan Yeni Mülteci Grubu Dikili Limanı'na Geldi (3) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement