Milletvekili Aydemir'den Pozitif Gündem Vurgusu - Son Dakika
Yerel

Milletvekili Aydemir'den Pozitif Gündem Vurgusu

Milletvekili Aydemir\'den Pozitif Gündem Vurgusu

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir Kardelen Tv ‘Farklı Bakış’ programında Erzurum’a ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

16.10.2015 10:54

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir Kardelen Tv 'Farklı Bakış' programında Erzurum'a ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Siyaset öncesinde Erzurum'un sosyo ekonomik gerçeği üzerine araştırmaları bulunduğu, o günkü tespitlerle bugünkü durumun nasıl değerlendirilebileceği şeklindeki soruyu cevaplandıran Aydemir, 7 Haziran öncesinde başında bulunduğu Doğu Anadolu Sanayici ve İşadamları Derneği(DOSİAD)'nin çalışmalarını aktardı.

ERZURUM İÇİN UFUK ARAYIŞLARI

Aydemir, 'Biz 2002 ve 2003 dönemlerinde cumhuriyet temellerini atıldığı 1919 döneminden mülhem olarak, Erzurum ekonomisi için çözüm önerilerini içeren ve 8 konseptin yer aldığı bir çalışma gerçekleştirdik. 'Erzurum İçin Ufuk Arayışları Vizyon 2019' diye adlandırdığımız seride tespitleri aktardık, çözüm önerilerimizi paylaştık. Bu çalışmayı Başbakanımız ve ilgili bakanların yanı sıra ekonomiye yön veren kuruluşlarla da paylaştık. Amacımız ekonomide yeniden bir diriliş süreci başlatılması ve ona katkı vermekti. Büyük bir ilgi gören araştırmada eğitimden sağlığa, tarımdan turizme kadar hemen her alanda yeniden yapılanmaya değindik. Mesela o yıllarda Erzurum için bir vakıf üniversitesi talebinde bulunduk. Biz gerçekleşme hedefini 17 yıl sonrasına koymuşken, baktık ki 2011'de vakıf değil, Türkiye'nin yedinci, bölgenin tek Teknik üniversitesi ETÜ kuruluyor. Sonrasında Eskişehir ekonomisine yön veren ve besleyen Açık Öğretim Fakültesi-ki bir üniversiye eş değerdir- kuruldu. 1980'lerde Erzurum'da kurulması önerilen, fakat reddedilen Açık Öğretim Fakültesi'nin Eskişehir'de oluşturduğu ekonomik sinerji malumdur. Erzurum'da reddedilen, Eskişehir'i abat etti. AK iktidarlar Erzurum'a özel bir yaklaşımla aynı fakülteyi Erzurum'a armağan ettiler. Bizim 2002'de öngördüğümüz ve önerdiğimiz yatırımlar gerçekleşti. Başka bir ifadeyle, 2003'ün realitesi içinde 2019'a projekte olarak hazırladığımız tespit ve öneriler 2011de hayat buldu. Bu bir AK Dava farkı ve onun Erzurum'a özel yansımasıdır.' diye konuştu.

TEKİN VE YAVİLİOĞLU'NA TEŞEKKÜR

Erzurum'un bugün üçüncü üniversiteyi bekler hale geldiğini ve ilde bir Vakıf üniversitesi kurulumunda son aşamanın da kat edildiğini belirten Milletvekili Aydemir,'Erzurum'da eğitim yatırımlarının hayata geçirilmesinde büyük emekleri bulunan Milli Eğitim Bakanlığı müsteşarı Erzurumlu Sayın Yusuf Tekin ve 24'üncü dönem milletvekilimiz olan, çalışmalarıyla göğsümüzü kabartan sayın Cengiz Yavilioğlu'na müteşekkiriz.' kaydını düştü.

REFORM DÜZEYİNDEKİ HİZMETLER

Sağlık Bakanı Recep Akdağ'la birlikte Sağlık alanında tüm ülkenin olduğu gibi Erzurum'un da reform düzeyinde hizmetler aldığına işaret eden Milletvekili Aydemir, Sağlık Kampüsünün tamamlanmasıyla birlikte Erzurum'un Türkiye belleğinde bir Sağlık Şehri ve Merkezi olarak damgalanacağını belirtti.

ESKİDEN PARA YOKTU, ŞİMDİ PARA VAR ARSA YOK

Erzurum'un ekonominin tüm alanlarında ve hizmet sektöründe gıpta edilen yatırımlara adres olduğuna işaret eden Milletvekili Aydemir, gelinen noktada, Erzurum'un ciddi bir değişim ve dönüşüm süreci yaşadığını, metropol il olma yolunda hızla ilerlediğini söyledi. Seçim çalışmaları sırasında kaydettiği bir tespiti de paylaşan Aydemir, ' AK Parti öncesinde yatırımlara ayrılacak para yoktu. Bunu hepimiz yaşadık, gördük. Bugün ise her türlü yatırım imkanı var. Bir ilçede Milli Eğitim Müdürümüz, 'Eğitim tesisi için paramız var, ama arsa bulamıyoruz, bize yardımcı olun, talebinde bulundu. Bakın bugün gelinen nokta budur. Proje var, para var, sadece sorun kuruluş yerinde. AK Hükümetlerin ili taşıdığı yeni ufuk bu." değerlendirmesini yaptı.

NEREDEYDİK, NERELERE GELDİK?

AK Davanın hizmet yaklaşım ve üslubuna değinen Milletvekili Aydemir, çağdaş alt ve üst yapı odağında yaşanan değişim ve dönüşüme dikkat çekti. Aydemir şunları söyledi: 'Hatırlayalım, geçmişte Erzurum'da bir cami kubbesi için gerekli olan sacın temini, stadyumun ışıklandırılması, bir bankanın şube açması bile yatırım olarak değerlendiriliyor, dönemin siyasetçileri bunlarla övünüyorlardı. Bir de bugüne bakın. Köylere kadar ulaşan alt ve üst yapı yatırımlarına bakın. 2011'e kadar bizden yol, su isteyen halkımız, şimdi köylerinde Düğün Salonu yapılmasını istiyor. Bu bir ufuk değişimidir. Yaşam kalitesinin artmasının işareti ve emaresidir. "

VE ŞİMDİ..

Erzurum'un Havalimanından Kış Turizm ve Spor Tesislerine, yeni üç baraja, duble yollardan BTC ve TANAP enerji hatlarına, DAP başta olmak üzere tarımsal ekonomiye yön veren kuruluşlara, Sağlıkta ve Eğitimde kampüslere kavuştuğunu hatırlatan Aydemir, AK Hükümetlerin daha önceden yaşanmamış bir şekilde Erzurumlu bürokratlara sahip çıktığını vurguladı. Ülke yönetiminde söz sahibi kuruluşlarda, devlet yönetim kademelerinde Erzurum değerlerinin kendilerini ifade fırsatı bulduğunu hatırlatan Aydemir, 'Hükümetlerimiz Erzurumlu bürokratlara sahip çıkmıştır' dedi.

SADECE SPORTİF YATIRIMLARA 1.2 MİLYAR HARCANDI

Geçmişte stad ışıklandırılmasının yatırım olarak değerlendirilmesine karşılık, Bugün Erzurum'un son altı yılda sadece Gençlik ve Spor hizmetleri babında 1.2 milyarlık tesislere kavuştuğunu, fakat bunlardan bahsedilmediğini aktaran Aydemir, 'Dün cami kubbesine sac getirmenin yatırım gündemine girdiği Erzurum'da bugün hafif raylı sistem projesi konuşuluyor. Hızlı Tren Projesi değerlendiriliyor. 7 büyük barajdan söz ediliyor. AK Parti'nin sosyal ve ekonomik bağlamda Erzurum'a taşıdığı ufuk budur.' diye konuştu.

BÜYÜKŞEHİR'DE MEHMET SEKMEN FARKI

Erzurum'un belediyecilik bazında kaydettiği gelişmeleri de anlatan Milletvekili Aydemir, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in Erzurum'a kazandırdığı vizyona dikkat çekti. 'Bugün Karaçoban'ın en ücra mahallelerinde bile Büyükşehir var, Büyükşehir hizmetleri var' diyen Milletvekili Aydemir,'Sayın Mehmet Sekmen Erzurum kalkınma ve gelişme kodlarına nüfuz edişi, sorunlara anında akılcı ve pratik çözüm üretişleriyle Erzurum'a yeni bir sinerji katmıştır. Süreçte üç seçim yaşanmasına rağmen, Büyükşehir yasası çerçevesinde yeniden yapılanmadaki başarı, geçiş döneminin hiç aksama yaşanmadan kaydedilmesi her türlü övgü ve takdirin üstündedir. Bizde marifet iltifata tabidir, sözü vardır. Sayın Sekmen Erzurum için özellikle belediyecilik babında bir ufuk çizmiştir." dedi.

AK BELEDİYECİLİK VE İLÇE BELEDİYELERİNİN BAŞARISI

Erzurum ilçe Belediyelerinde de AK Belediyecilik vizyonunun hizmetlerle yansıtıldığını, ilçe Belediye Başkanlarının büyük başarılara imza attığını söyleyen Aydemir, Pasinler'in mahalleleşen her köyünde Belediye hizmeti var. Palandöken'in en sınırdaki köyünde belediye hizmeti damgası var. Belediyelerimiz çağdaş manada alt ve üst yapı hizmetleri veriyorlar. Bu arkadaşlarımızın üstün hizmet anlayışları, halkımızın takdirini topluyor.' diye konuştu.

YOKSULLUK EDEBİYATI, GÜNDEMİ KARARTMAKTIR

Erzurum'da göç sorunu yaşandığı, istihdam problemlerinin bulunduğu, bunun nasıl değerlendirilmesi gerektiği şeklindeki bir soruyu cevaplandıran Milletvekili Aydemir, Erzurum'da özellikle proje ve hizmet öngörüleri bulunmayan muhalif kesimin yokluk edebiyatı yaptığını, bunun Erzurum'un gelişme ve kalkınmasını olumsuz etkilediğini söyledi.

POZİTİF GÜNDEM ÇAĞRISI

Verilen hizmetler ve hayata geçirilen yatırımlara rağmen bir sefalet ve yokluk gündemi oluşturulmaya çalışıldığını belirten Milletvekili Aydemir, 'Biz zihin haritamızı yokluklarla değil pozitif değerlendirmelerimizle donatmalıyız. Bardağın boş tarafından bakanlara inat dolu tarafından bakalım. Erzurum dışındaki illerde, bu şehirde gerçekleştirilen yatırımları görenler, 'Erzurum'a pozitif ayırımcılık yapılıyor diye serzenişte bulunuyorlar. Erzurum'a gıpta ediyorlar. Bunu görmek lazım. Bundan 20 yıl öncesine bir bakın. Büyükşehir Belediyesi önünde o yıllarda gözlemlediğim bir olayı aktarayım. Belediye hizmet binası önünde dönemin Genel iş Sendikası başkanı, Büyükşehir Belediye Başkanının otosuna haciz koydurmuştu. 'İşçi alacakları ödenmeden haczi kaldırmamam', diye elindeki megafonla halka sesleniyordu. Sonra beş tane süs havuzu yapmakla övünenlerin dönemini gördük. Bugüne oralardan geldik. Şimdi devasa yatırımları paylaşıyor, onları bile azımsıyor, dahasını istiyoruz. Erzurum elbette dahasına ve daha iyilerine de layık. ve elbette daha iyi ve büyük yatırımlara muhatap olacak inşallah. İnsan orjinli hizmet yaklaşımının ifadesi olan AK Dava, Erzurum'u layık olduğu eserlere kavuşturmayı sürdürecek.' ifadelerini kullandı. Aydemir, 'Biz Erzurum'a pozitif gündem taşıdık. Bu gündem kalıcı olacaktır.' dedi.

TARIMSAL ÖNGÖRÜLER

Kardelen Tv'de yayımlanan Farklı Bakış Programında tarımsal öngörü ve hedeflere de değinen Milletvekili İbrahim Aydemir, Erzurum'da gerek istihdam ve gerekse katma değer bazında öncelikli sektörün Tarım olduğunu vurgulayarak, emek yoğun sektör olan Tarım'da Erzurum'un ciddi bir ivme kazanması vaktinin geldiğini söyledi.

İYİ TARIM ÖRNEKLEMELERİ

Erzurum'da iyi tarım örneklerini paylaşan Milletvekili Aydemir, ilde hayvancılığın tek başına gelişemeyeceğini, sektörün tarımla birlikte gelişebileceğini ifade etti. Aydemir, Erzurum tarımında geçmişte hayata geçirilen Doğrudan Destek uygulamalarının olumsuz sonuç doğurduğunu, tarımsal gelişmeyi durdurduğunu belirterek, iyi tarım örneklerinin çoğaltılması ve sektörün bir kalkınma disiplini halinde tarım ve hayvancılık sürecinde ele alınması gerektiğini belirtti. Aydemir, besiciliği tarımla birlikte götürmeliyiz' dedi.

ERKEN SEÇİM HAYIRLARA VESİLE OLSUN

Söyleşinin son bölümünde Erzurum'a ve dadaşlara seslenen Milletvekili Aydemir, 1 kasımda her seçmenin sandığa gitmesi çağrısında bulundu. 'Erzurum milletvekili sıfatı bana dünyevi en büyük unvandır' diyen Aydemir, 1 kasım erken seçimlerinin hayırlara vesile olmasını diledi. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Milletvekili Aydemir'den Pozitif Gündem Vurgusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement