Miroğlu: "Örgüt, Fetö'nün Başarısızlığa Uğradığı Bir Dönemde Eylemlerini Artırıyor" - Son Dakika
Güncel

Miroğlu: "Örgüt, Fetö'nün Başarısızlığa Uğradığı Bir Dönemde Eylemlerini Artırıyor"

Miroğlu: "Örgüt, Fetö\'nün Başarısızlığa Uğradığı Bir Dönemde Eylemlerini Artırıyor"

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıya milletvekilleri ve siyasi parti temcileri tepki gösterdi.

11.08.2016 22:02

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıya milletvekilleri ve siyasi parti temcileri tepki gösterdi.

AK Parti Mardin Milletvekilleri Orhan Miroğlu ve Ceyda Bölünmez Çankırı ile AK Parti Mardin İl Başkanı Mehmet Ali Dündar, Kızıltepe ilçesinde saldırıda zarar gören esnafı ve Kızıltepe Devlet Hastanesinde tedavisi süren yaraları ziyaret etti.

Patlama yerinde incelemelerde bulunduktan sonra hastanede yaralılara geçmiş olsun temennisinde bulunan Miroğlu,darbeye karşı Türk milletinin ortaya koyduğu bu güçlü irade günlerinde bu tür saldırıların olmasını çok manidar bulduklarını kaydetti.

Bölgedeki sivil toplum örgütlerinin de belli bir tavır içinde olmasını beklediklerini kaydeden Miroğlu," Dün çok üzücü açıklamalar yapıldı bu örgütte adeta işte sivillerin olduğu yerde değil de başka alanlarda yapabilirsiniz anlamına gelebilecek açıklamalar yapılıyor. Buda çok vahim bir şey." dedi.

Saldırıyı yapanları kınadıklarını ve lanetlediklerini vurgulayan Miroğlu," Son olmasını diliyoruz ama son olmadığını da çok iyi biliyoruz. Halkımızın bu konuda duyarlı olmasını istiyoruz.Demokrasiye ve milli iradeye sivil hayatta sivil yaşama sahip çıkmasını istiyoruz " ifadelerini kullandı.

"Bir ayırım gözetmiyor bu örgüt, bu tür eylemleri yaparken sivil insanlar hayatını kaybedecek etmeyecek gibi bir hesabın içinde de değil" diyen Miroğlu, şunları söyledi:

" Burada bir kaygı falan duymuyorlar. Duymalarını da beklememek lazım. Şiddet ve terör hakikatten bu insanların gözlerini bağlamış basiretlerini bağlamış gibi görünüyor. Ama burada önemli olan halkın güvenlik güçleri ile birlikte kararlı mücadelesini sürdürmesidir. Bu örgüt her gün biraz daha biraz daha kaybedecek ve tıpkı FETÖ terör örgütü gibi bütün Güneydoğudaki halkın tepkisini her geçen gün biraz daha alacak bundan hiç şüphe duymuyoruz"

"PKK, FETÖ'nün başarısızlığa bir dönemde eylemlerini artırıyor"

Terör örgütleri FETO ve PKK'nın aynı el tarafından desteklendiğinin altını çizen Miroğlu, şunları kaydeti:

"Bazı FETO'cu subayların 'örgüte kaçtı' yolunda haberler var. İnsanlar biliyorlar kimin ne yaptığını. Dolayısıyla bu iki örgüt arasındaki işbirliğini bu süreç içerisinde Türkiye halkı biraz daha öğrenecek diye düşünüyorum. Örgüt tam FETÖ'nün gücünü kaybettiği, FETÖ'nün başarısızlığa uğradığı ve lanetlendiği bir dönemde eylemlerini artırıyor. Tabi ki bu tesadüf değil. Yani her iki örgüte de kumanda edenlere de iki örgütü yönetenlerin tabi yeniden harekete geçtiğini düşünmek gerekiyor."

Milletvekili Çankırı da saldırıda yaşamını yitirenler Allah'tan rahmet yaralılara da acil şifalar dileğinde bulunduklarını belirtti.

"Örgüt, çöküş sürecinin başlangıcını yaşıyor"

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) GİK Üyesi Mahmut Kılınç ise partililer ile birlikte zarar gören esnafı ziyaret etti ve geçmiş olsun temennisinde bulundu.

Ziyaretin ardından patlamanın yaşandığı yerde incelemelerde bulunan Kılınç, saldırıyı lanetlediklerini söyledi.

15 temmuzdan sonra yaşanan birlik ve beraberliğe dış güçlerin tahammul edemediğini ve maşalarını tekrar hareketlendirdiğini aktaran Kılınç, " Diyarbakır ve Kızıltepe'de menfur saldırılar düzenlendi. Bu saldırıların arkasında dış güçlerin olduğu şüpheye mahal bırakmamaktadır" dedi.

Örgüt bölgeyi ilk günden beri özgürleştireceğini söylüyor. Görüyorsunuz, bölgeyi özgürleştirdi. Apartmanları insanlardan özgürleştirdi. " diyen Kılınç, şunları kaydetti:

" Halkımız yaklaşık 90 yıl sistemin zulmüne maruz kaldı ama sitem son 15 yılda normale döndükten sonra bu sefer örgütün zulmüne maruz kaldı. Bir an önce bölgede yaşayan insanlarımız 15 Temmuz ruhu ile bu taşeron örgüte karşı seslerini yükseltmelidirler. Bu zulme dur diyebilmelidirler. Yaptığımız ziyaretlerde bunu görüyoruz. Bu sadırlardan herkes muzdariptir. Örgüt, çöküş sürecinin başlangıcını yaşıyor. Bir cinnet halini yaşıyor, temennimiz bir anca bölgede olayların son bulması ve bölgemizin normale dönmesidir."

Hasar tespit çalışmaları başladı

Öte yandan ilçede zarar gören ev ve işyerlerinde hasar tespit çalışmaları sürüyor.

Kızıltepe Kaymakamı Ali Güldoğan beraberinde İlçe Emniyet Müdürü Aykut Çetinkaya ve İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Koray Süer ile birlikte zarar gören esnafı ziyaret etti, hasat tespit çalışmalarını yakıdan takip etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Miroğlu: 'Örgüt, Fetö'nün Başarısızlığa Uğradığı Bir Dönemde Eylemlerini Artırıyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement