Bursa'da Mısır'daki İdam Kararları Protesto Edildi - Son Dakika
Yerel

Bursa'da Mısır'daki İdam Kararları Protesto Edildi

Bursa'da, Yol İş Sendikası üyelerinden oluşan grup, idam kararlarını protesto etti.

17.04.2014 14:24  Güncelleme: 14:33

Mısır'da darbe karşıtı 528 kişi hakkında idam kararı verilmesi, Bursa'da Türk-İş'e bağlı Türkiye Yol-Yapı-İnşaat İşçileri (Yol-İş) Sendikası üyelerince protesto edildi.

Sendikanın 1 No'lu Şube Başkanı Muharrem Yıldız, Fomara Meydanı'nda yaptığı basın açıklamasında, Mısır'da 3 Temmuz 2013'te gerçekleştirilen darbe sonrası açıklanan yargı kararlarının, dünya çapında büyük yankı uyandırdığını söyledi.

Toplumun akıl ve vicdanını gözetmeden alınan bu siyasi kararların haksız olduğunu vurgulayan Yıldız, şöyle konuştu:

"Dünyanın her yerinde idam kararları kaldırılmalı, Mısır'da ve dünyanın her yerinde insan haklarını başta tutan, evrensel normlara dayanan, toplumu ve vicdanını yok saymayan adli bir yargılama yapılmalıdır. Amacımız, hiçbir ülkenin iç meselelerine, siyasi tercihlerine, yönetim biçimlerine müdahale etmek ve karışmak değildir. Emperyalist güçlerin, kendi çıkarları için özellikle Ortadoğu'da etnik ve dinsel farklılıkları körükleyerek çatışmalar yarattığını biliyoruz. Mısırlı kardeşlerimizin de emperyalizmin bu tuzağına düşmemelerini ve çağdaş, katılımcı ve çoğulcu bir düzende birleşmelerinin fırsatını yok etmemelerini diliyoruz."

Grup daha sonra dağıldı. - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bursa'da Mısır'daki İdam Kararları Protesto Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement