Mucur'a 24 Derslikli İlköğretim Okulu - Son Dakika
Yerel

Mucur'a 24 Derslikli İlköğretim Okulu

Kırşehir'in Mucur İlçesindeki Şehit Öğretmen Hüseyin Aydemir Hürriyet İlköğretim Okulu'na 24 Derslikli Modern Bir Bina Yapılacak.

24.02.2011 10:43

Kırşehir'in Mucur ilçesindeki Şehit Öğretmen Hüseyin Aydemir Hürriyet İlköğretim Okulu'na 24 derslikli modern bir bina yapılacak.

Milletvekili Mikail Arslan, yaptığı açıklamada, okulun yapımı ile ilgili her türlü işlemin tamamlandığını, ihalenin ise 23 Mart Çarşamba günü yapılacağını söyledi.

Arslan, 15 dönümlük bir arazi üzerinde 5 ayrı binada 25 dersliği bulunan eski okul binasının depreme dayanıklı olmadığının tespit edildiğini ifade ederek, şöyle devam etti:

"Binanın deprem güvenliğinin olmaması nedeniyle yıkılıp yeniden yapılmasının daha uygun olacağı kanaatine varılmıştır. Bu rapora istinaden mevcut binanın yıkılarak 24 derslikli modern yeni bir okul binası yapımı konusu gündeme gelmiştir. Okulun eğitim kurumları yapımında kullanılmak üzere İl Özel İdaresi bütçesine aktarılan ödenekten yapılabilmesi için valimizle ve İl Genel Meclisi üyeleriyle görüşerek gerekli onayı aldık. İl Özel İdaresi 23 Mart 2011 Çarşamba günü ihaleye çıkarak okul yapım sürecini başlatmış oldu. İhale neticesinde herhangi bir itirazın olmaması halinde çalışmalara en kısa zamanda başlanması planlanmaktadır."

- KIRŞEHİR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mucur'a 24 Derslikli İlköğretim Okulu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement