Murat Nehri'nde zorlu balık avı - - Son Dakika
Güncel

Murat Nehri'nde zorlu balık avı -

Murat Nehri'nde balıkçılık yaparak ailelerinin geçimini sağlayan balıkçılar, soğuk havaya ve azgın suya aldırış etmeden ilkel yöntemlerle avlanıyor.

24.02.2014 19:50

Murat Nehri'nde balıkçılık yaparak ailelerinin geçimini sağlayan balıkçılar, soğuk havaya ve azgın suya aldırış etmeden ilkel yöntemlerle avlanıyor.

Hava sıcaklığının sıfırın altında 20 dereceye kadar düştüğü bölgede, balıkçılar otomobil lastiği ve tahtadan yaptıkları ilkel sallarla Murat Nehri'ne ağlarını bırakıyor.

Bir gün boyunca nehirde beklettikleri ağlarını soğuk havaya aldırış etmeden toplayan balıkçılar, yıllardır geçimlerini bu şekilde sağlıyor.

Balıkçı Hasan Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sabah erken saatlerden itibaren işe koyulduklarını ve akşama kadar kendi imkanlarıyla yaptıkları ilkel sallarla nehirde balık avladıklarını söyledi.

Alparslan-1 Barajı'nın kapaklarının kendilerine haber verilmeden açıldığı zamanlarda zor anlar yaşadıklarını belirten Yıldız, "Burada balık avlayarak geçimimizi sağlamaya çalışıyoruz. Fakat barajın kapakları açılınca zor anlar yaşıyoruz. Çoğu zaman bütün malzememizi su alıp götürüyor" dedi.

Hidrolik Santraller Dairesi Başkanlığı Alpaslan-1 HES İşletme Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada ise can emniyeti için nehir yatağına girilmesinin yasak olduğu bildirilerek, baraj kapakların açılmasıyla nehirde su seviyesinin yükseldiği bu nedenle vatandaşların nehir yatağına girmemesi gerektiği ifade edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Murat Nehri'nde zorlu balık avı - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement