Muş'ta Tütün Hasadına Başlandı - Son Dakika
Yerel

Muş'ta Tütün Hasadına Başlandı

Muş\'ta Tütün Hasadına Başlandı

Muş Valisi Vedat Büyükersoy, Sungu beldesinde tütün hasadı yapan çiftçileri ziyaret etti.

29.08.2014 16:00

Muş Valisi Vedat Büyükersoy, Sungu beldesinde tütün hasadı yapan çiftçileri ziyaret etti.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ergün Çolakoğlu ile Sungu eldesine giden Büyükersoy, ttün hasadı yapan çiftçilerle bir süre sohbet etti.

Bu yılki hasat hakkında çiftçilerden bilgi alan Büyükersoy, gazetecilere yaptığı açıklamada, kent genelinde bu yıl bin 800 ton civarında tütün hasadı beklendiğini belirtti.

Büyükersoy, Muş tütününün çok kaliteli olduğunu ve özel firmalarca satın alındığını  bildirerek, ildeki çiftçinin özel firmaların talebini karşılamakta güçlük çektiğini söyledi.

Kendisinin şu ana kadar tütün ve tütün ürünleri kullanmadığını ve sigaraya da karşı olduğunu ifade eden Büyükersoy, şöyle devam etti:

"Öyle tahmin ediyorum ki burada yetiştirilen tütünler yurt dışına götürülerek orada kendi tütünleri ile karıştırılıp farklı bir aroma katılarak piyasaya sunuluyor. Biz buradaki tütünün Muş için önemli olduğuna inanıyoruz. Çünkü birçok vatandaşımız geçimini bu işten sağlıyor. Tütün, kazancı çok zor bir iş. Belki zamanlarının büyük bölümünü onu ipe dizerek geçiriyorlar. Sonrasında güneşte kurutuyorlar. İnşallah çiftçilerimiz emeklerinin karşılığını alır."

Muş İli ve Civarı Tütün Kooperatifi Başkanı Şehmus Solgun ise kurutulan tütünlerin kısa bir süre sonra firmalar tarafından satın alınacağına değinerek, Muş"ta bu yıl tütünden yaklaşık 16 milyon lira gelir elde etmeyi planladıklarını kaydetti.

Solgun, "Ekim ayının 15'inden sonra satışlarımıza başlayacağız. 460 çiftçi ile sözleşmemiz var. Bin 800 ton civarında bir hedefimiz var ve kilosunu 6 liradan satacak şekilde sözleşme yaptık. Çiftçimizin para kazanması için elimizden gelen çabayı sarf ediyoruz" dedi. - Muş

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Muş'ta Tütün Hasadına Başlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement