Müsiad Muğla Şubesinden İftar - Son Dakika
Yerel

Müsiad Muğla Şubesinden İftar

Müsiad Muğla Şubesinden İftar

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Muğla Şubesi’nin geleneksel iftar yemeği yapıldı.

18.06.2016 12:28

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Muğla Şubesi'nin geleneksel iftar yemeği yapıldı. Yaklaşık 200 davetlinin katıldığı iftar yemeğine Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nde öğrenim gören ve MÜSİAD tarafından burs verilen Uluslar arası öğrenciler de katıldı. Programa ayrıca Vali Amir Çiçek, AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, MÜSİAD Genel Merkez Yönetim Kurulu üyesi Turgut Al ve MÜSİAD Muğla Şubesinin üyeleri katıldı.

İftar sonrası konuşan MÜSİAD Muğla Şube Başkanı Sayim Akdeniz, 2012 yılında kurulan MÜSİAD Muğla Şubesi'nde kurucu başkanlık görevi gibi onurlu bir görevin sonuna geldiğini söyledi. Akdeniz, "Görevimiz esnasında birçok proje gerçekleştirdik. Ancak hiç bir proje MÜSİAD'ın Muğla'da doğru temsil edilmesi kadar değerli ve önemli değildir. Kurulduğumuz ilk andan bugüne kadar Muğla Şubesi, MÜİSAD vizyon ve misyonuna uygun hareket etmiş, Muğla'da genel kabul görmüş ve duruş sergilemiştir. Siyasi polemiklere girmemiş, ülke yarına olan ticaret hayatı ve iş adamlarımız için gündemdeki konulara genel merkezin görüş ve yaklaşımlarına uygun olarak görüş sergilemiştir. Şahsım adına zor ve meşaggatli bir yolun sonuna gelmiş bulunmaktayım. Bu benim başkan olarak büyük çaplı son toplantı ve son iftardır. Bu benim için bir helalleşme fırsatıdır. Görevde bulunduğumuz 4 yıl içinde zor ve sıkıntılı günlerimiz de oldu. Bu vesile ile tüm üyelerimizden helallik diliyorum" dedi.

MÜSİAD Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Turgut Al, Mayıs ayında MÜSİAD olarak 26'ncı yılı tamamladıklarını belirterek, "MÜSİAD bugün gövdesi bütün dünyaya yayılan büyük bir ağaç olmuştur. Yurt içinde 86, yurt dışında 165 noktada onbinlerce üye işletmeyi temsil eden büyük bir sivil toplum kuruluşuyuz. Bu zaman içinde 9 yurt dışı ve yurt içinde de Ordu, Karaman, Seydişehir, Çankırı ve Bartın açılışları ile kardeşlim halkamızı genişleteceğiz. Ramazan ayı münasebetiyle üyelerimize bir müjdeyi iletmek isterim. MÜSİAD olarak üyelerimiz arasında yardımlaşmayı ve dayanışmayı arttırmak amacıyla Karz-ı Hasen sandığını kurduk. Amacımız, üyeler veya vefat eden üyenin eş ve çocukları arasında yardımlaşma kültürünü sağlamak için ödünç vermek, ayrıca, ihtiyaç sahibi üyelerin veya vefat eden üyelerin eş ve çocuklarına karşılıksız yardım yapmaktır" dedi.

Vali Amir Çiçek, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin Türkiye ekonomisine büyük katkılar sağladığını belirtti. Vali Çiçek, "İnanan, çalışan, üreten ve ülkesinin geleceğini düşünen aynı zamanda İnovasyona inanan kişi ve kuruluşların yolu doğru yoldur. Her şeyi iyi yapıyoruz, fakat özellikle teknolojiyi kullanma konusunda eksikliğimizin olduğunu düşünüyordum. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitemiz himayesinde TEKNOPARK A.Ş.yi kurduk. İşadamlarımız artık bundan sonra teknoloji kullanma konusunda TEKNOPARK kanalıyla istedikleri bilgi ve birikime sahip olabilecekler" dedi.

İftar programının sonunda toplu hatıra fotoğrafı çekildi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Müsiad Muğla Şubesinden İftar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement