Müslümanlara Hakaret Eden Trump'ın İsmi Tabelalardan Silinecek - Son Dakika
Güncel

Müslümanlara Hakaret Eden Trump'ın İsmi Tabelalardan Silinecek

İstanbul'da, ABD başkan aday adaylarından Donald Trump'ın adının verildiği alt geçidin ismi meclis kararıyla değiştiriliyor. Trump bir süre öne Müslümanlara hakaret etmişti.

14.12.2015 18:27  Güncelleme: 18:31

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclis toplantısında, "Müslümanların ABD'ye alınmaması" yönünde propaganda yapan ABD başkan aday adaylarından Donald Trump'ın adının verildiği alt geçidin isminin değiştirilmesi önergesi oy birliğiyle kabul edildi.

ÖNERGEYİ CHP VERDİ

İBB'nin Saraçhane'deki yerleşkesinde gerçekleştirilen aralık ayı Meclis toplantısında, CHP'li Meclis üyeleri, Mecidiyeköy'de bulunan Trump Yaya Alt Geçidi'nin adının değiştirilmesi için önerge verdi.

TRUMP İSİMLİ ALT GEÇİT DEĞİŞİYOR

CHP'nin İBB Meclis üyeleri Ertuğrul Gülsever, Eyüp Birgün, Tonguç Çoban, Bayram Özata, Murat Ali Talay, Tarık Balyalı, Özgür Aydın ve Muharrem Çatalkaya'nın imzalarını taşıyan yazılı önergede, "ABD'de sürmekte olan başkanlık yarışında Cumhuriyetçi Parti adaylarından Donald Trump, kampanya dönemi boyunca Müslümanlara akıl almaz suçlamalarda bulunmuştur. Şişli sınırları içerisinde bulunan Trump AVM metro bağlantı tüneli, Trump Yaya Alt Geçidi olarak isimlendirilmiştir. Ayrıca bu bölgede ve alt geçitte çok sayıda Trump isimli yönlendirme tabelaları bulunmaktadır. Bu tabelaların Donald Trump'ın Müslümanlara yaptığı hakaret nedeniyle tepki olarak kaldırılmasını ve alt geçit isminin Mecidiyeköy Yaya Alt Geçidi olarak değiştirilmesini talep etmekteyiz" ifadelerine yer verildi.

KARAR OY BİRLİĞİYLE ALINDI

Toplantıda oylanan teklif, oy birliğiyle kabul edilerek, Başkanlık makamına havale edildi. Teklifin görüşülüp değerlendirilmesi ve onaylanması halinde, "Trump" ismi tabelalardan silinecek.

Öte yandan, toplantıda, CHP'li Meclis üyeleri, Sefaköy'deki metrobüs üst geçidinin yenileme işleminin geciktiği iddiasıyla da bir soru önergesi verdi.

Müslümanlara Hakaret Eden Trump\'ın İsmi Tabelalardan Silinecek

Son Dakika Güncel Müslümanlara Hakaret Eden Trump'ın İsmi Tabelalardan Silinecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (15)

  • NAME..: ZAMANINDA NİYE KOYMUSLAR ONUN ADINI ORAYA Kİ... 4 1 Yanıtla
  • Bayburtlu: Bunun ısimini Kim vermiş yine chp kesin başka Kim verecek 1 2 Yanıtla
  • doğru Analiz: alt geçidin ismini değiştirdiniz de, o yönlendirme tabelaları ile gidilen trump towers ı ne yapacaksınız? adamın adına yapılmış dev gibi gökdelen dururken alt geçitin ismiyle oynamak komik olmuş biraz :) 3 0 Yanıtla
  • Ak Gezenler: İstanbul'da niye üst geçide yabancı birinin adını vermişler ki Türkiye'de adam mı kalmamış ?? 1 1 Yanıtla
  • 1956: Tip siz yaratık 1 0 Yanıtla
  • alperen : Lan başka isim yokmuş gibi kadir top baş gibi git dedenin adını koy bir Türk yokmuş gibi 1 0 Yanıtla
  • best: iyide o ismi o alt geçite hangi mantık ve ne alaka koymuş 1 0 Yanıtla
  • plato : top trump 1 0 Yanıtla
  • Osmanlı: ALLAH ISLAH ETSİN bu adamı.ÖLÜM ÖLMÜYOR KABİR KAPISI KAPANMIYOR. 0 0 Yanıtla
  • Anti sempatizan: Niye o alt geçide ismini vermişlerki? 0 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement