Myo'da "Kuyumculuk ve Takı Tasarım Programı" Açıldı - Son Dakika
Yerel

Myo'da "Kuyumculuk ve Takı Tasarım Programı" Açıldı

Mardin Artuklu Üniversitesi (MAÜ) Midyat Meslek Yüksekokulu'nda (MYO) "Kuyumculuk ve Takı Tasarım Programı" açıldı.

20.09.2014 11:27

Mardin Artuklu Üniversitesi (MAÜ) Midyat Meslek Yüksekokulu'nda (MYO) "Kuyumculuk ve Takı Tasarım Programı" açıldı.

MYO bünyesinde kurulan ve 30 öğrencinin eğitim göreceği "Kuyumculuk ve Takı Tasarım Programı" için Kent Müzesi'nde yapılan açılış törenine Kaymakam Oğuzhan Bingöl, Cumhurbaşkanı eski Genel Sekreteri Kemal Nehrozoğlu, MAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Oflaz, Belediye Başkan Yardımcısı Tevfik Baysal, MYO Müdürü Tarık Demir çok sayıda davetli katıldı.

Törende bir konuşma yapan Oflaz, bölgenin ihtiyaç duyduğu değişik programların açılacağına yönelik açıklamalarda bulunduklarını belirterek, açılışını gerçekleştirdikleri "Kuyumculuk ve Takı Tasarım Programı"nın bunlardan biri olduğunu söyledi.

Oflaz, programın Midyat, Mardin ve Türkiye'ye katkısının büyük olacağını sözlerine ekledi.

MYO Müdürü Tarık Demir ise Midyat denildiğinde akla Telkari geldiğini belirterek, "Telkari, Türkiye'nin batısında da doğusunda da Midyat'la özdeşleşen bir sanattır. Böyle önemli bir sanatın anavatanı olan Midyat'ta Telkari'yi öğretecek nizamlı ve düzenli bir eğitim kurumunun bulunmaması bizim açımızdan eksiklikti. Bu programın açılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum" ifadesini kullandı. - Mardin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Myo'da 'Kuyumculuk ve Takı Tasarım Programı' Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement