Nezir Karap'tan 800 Metre Yüzmede Rekor - Son Dakika
Spor

Nezir Karap'tan 800 Metre Yüzmede Rekor

Nezir Karap\'tan 800 Metre Yüzmede Rekor

Turkcell’in ana sponsorluğundaki yüzme milli takımı, Londra’daki Avrupa Yüzme Şampiyonası’nda 200 metre kurbağalamada Viktoria Zeynep Güneş’le yarı final, 100 metre sırtüstünde Ekaterina Avramova’yla da final yüzdü.

20.05.2016 09:54

Turkcell'in ana sponsorluğundaki yüzme milli takımı, Londra'daki Avrupa Yüzme Şampiyonası'nda 200 metre kurbağalamada Viktoria Zeynep Güneş'le yarı final, 100 metre sırtüstünde Ekaterina Avramova'yla da final yüzdü. Ay-yıldızlılar günü Nezir Karap'ın 800 metre serbestte kırdığı Türkiye rekoru ile noktaladı. Turkcell'in ana sponsorluğundaki Yüzme Milli Takımı, İngiltere'de 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'na da ev sahipliği yapan Kraliçe Elizabeth Olimpik Parkı'nda 4'üncü günde final heyecanını Ekaterina Avramova ile yaşadı. Londra'da düzenlenen Avrupa Yüzme Şampiyonası'nda mücadele eden ay-yıldızlılar günü bu finalin dışında Viktoria Zeynep Güneş'le bir de yarı final ve Nezir Karap'ın 800 metre serbestte kırdığı Türkiye rekoru ile noktaladı.

Avrupa Yüzme Şampiyonası'nda 15'i erkek, 7'si kadın toplam 22 sporcu ile mücadele eden Türkiye adına kadınlar 100 metre sırtüstü mücadelesinde havuza giren Avramova, elde ettiği 1.01.10'luk derecesiyle Avrupa 8. olmayı başardı. 100 metre sırtüstünde zafere ulaşan isim ise şampiyona rekoru kıran Danimarkalı yüzücü Mie Nielsen oldu.

ZEYNEP EN İYİ İKİNCİ DERECEYLE FİNALDE

İngiltere'de favori olduğu dalda dün mücadele eden Viktoria Zeynep Güneş ise finale yükseldi. Kadınlar 200 metre kurbağalamada havuza giren Zeynep, sabah seansında yüzülen elemelerde elde ettiği 2.26.54'lük derecesiyle yarı finale yükseldi. Akşam seansındaki yarı finalde de serisinde 2.23.94'lük derecesiyle 2. olan milli sporcu, final biletini cebine koydu. Viktoria Zeynep Güneş'in madalya arayacağı final, yarın saat 20.40'ta yüzülecek.

Günün milliler adına en şanssız ismi ise Doğa Çelik oldu. Erkekler 100 metre serbestte mücadele eden Doğa, elemelerde elde ettiği 49.46'lık derecesiyle 92 sporcu arasında 21. oldu. Ay-yıldızlı sporcu yarı finale yedek listeden kaldı ama kimse yarı finali kaçırmayınca, final şansı arama fırsatını da bulamamış oldu.

Avrupa Yüzme Şampiyonası'nda günün tek Türkiye rekoru ise Nezir Karap'tan geldi. Gençlik ve Spor Bakanlığı himayesinde Turkcell ve Yüzme Federasyonu'nun ortaklaşa yürüttüğü yüzme projesinde dünyanın en ünlü antrenörü Bob Bowman'la ABD'de çalışma şansı yakalayan ve Türkiye tarihinde ilk kez A Barajı'nı aşarak 2016 Olimpiyat Oyunları'na katılma hakkı elde eden başarılı sporcu, erkekler 800 metre serbestte elde ettiği 7.59.20'lik derecesiyle Türkiye rekorunu geliştirdi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Nezir Karap'tan 800 Metre Yüzmede Rekor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement