Niğde Çevre Otoyolu Açıldı - Son Dakika
Güncel

Niğde Çevre Otoyolu Açıldı

Niğde Çevre Otoyolu Açıldı

Niğde Çevre Otoyolu, 20 Şubat 2012 Çarşamba günü yapılan törenle kullanıma açıldı.

03.07.2013 13:25  Güncelleme: 13:26

Törene Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali YILDIRIM, Niğde Valisi Alim BARUT, Nevşehir Valisi Abdurrahman SAVAŞ, Karayolları Genel Müdürü M. Cahit TURHAN, bölge milletvekilleri, belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Bakan Binali YILDIRIM yaptığı konuşmada Niğde'nin adını bolluktan, bereketten aldığını ve Niğde'nin 10 bin yıldır kesintisiz bir yerleşim merkezi olduğunu söyledi. Otoyolun adım adım Adana'dan Niğde'ye ve Ankara'ya oradan da İstanbul'a devam edeceğini söyleyen YILDIRIM, "Memleketin her köşesini bölünmüş yollarla donattık. Yolları böldük, hayatları birleştirdik. Bugün bu hizmetlere bir yenisini ekliyoruz" dedi.

Niğde Çevre Otoyolu'nun da içerisinde yer aldığı Avrupa ile Ortadoğu arasındaki aksta yer alan Ankara- Pozantı Otoyolu, kıtalar arası köprü konumundaki Türkiye'de kesintisiz bir otoyol ağı tesis edilmesinde büyük önem taşıyor. Başlıca turizm merkezlerimizden olan Kapadokya, Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerini birbirine bağlayan otoyol, aynı zamanda İskenderun ve Mersin Limanlarının İç Anadolu Bölgesi'ne de bağlantısını sağlıyor.

Hizmete açılan 10 km uzunluğundaki Niğde Çevre Otoyolu, Ankara-Pozantı Otoyolu'nun 41 km'lik Gölcük- Kemerhisar kesimi içinde yer alıyor.

Ankara-Pozantı Otoyolu, Niğde Çevre Otoyolu'nun trafiğe açılması ile daha işlevsel hale geldi. Mersin ve Adana'dan gelen transit trafik ile Niğde şehir içi trafiği birbirinden ayrıldı ve Niğde'nin kuzeyinde yer alan Nevşehir, Kırşehir, Kayseri, Kırıkkale gibi yerleşim merkezlerine seyahat süresi daha da kısaldı. Böylece, Türkiye'nin özellikle tarım alanındaki en büyük üretim merkezi olan GAP ve Çukurova bölgelerinde üretilen pamuk, tahıl, sebze, meyve ve narenciye ürünlerinin en kısa ve güvenli yoldan iç ve dış pazarlara ulaşması; ayrıca Güneydoğu Anadolu ve Akdeniz Bölgesi'ndeki zengin turizm merkezlerinin İç Anadolu ve Kapadokya Bölgesi'ne bağlantısı kolaylaştı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Niğde Çevre Otoyolu Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement