Kurtulmuş Batman'dan Diyarbakır'a Geçti - Son Dakika
Güncel

Kurtulmuş Batman'dan Diyarbakır'a Geçti

Kurtulmuş Batman\'dan Diyarbakır\'a Geçti

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş,Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile birlikte AK Parti'nin Danışma Meclisi toplantısına katıldı.

26.10.2014 19:25  Güncelleme: 08:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Batman'dan Diyarbakır'a geçen Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile birlikte AK Parti'nin Danışma Meclisi toplantısına katıldı. Kurtulmuş, "Küresel ölçekte zor bir dönemi yaşıyoruz. BM'de bulunan 5 ülke 195 ülkeye karşı istediği kararı alıyor. Savaş ve acı artık çok uzakta değil, yanı başımızda bahçemize geldi. Şimdi yeniden sınırları çizmek istiyorlar. Ama bu toprakların daha fazla bölünme ve parçalanmasına yaşayan halklar izin vermeyecektir. Türkiye'yi savaşın içine sokmak istiyorlar, buna izin vermeyeceğiz. Birlik ve beraberliği daha sağlamlaştıracağız. Bu ülke içinde barışın, birliğin, adaletin ve hakkaniyetin dile ile konuşacağız" diye konuştu. Kurtulmuş, çözüm sürecinden de dönmeyeceklerini söyledi.

Toplantıda konuşan Bakan Mehdi Eker ise Kürt meselesinin çözümünde büyük adımlar attıklarını, son iki yılda çözüm süreci ile birlikte bölgede ve Diyarbakır'da huzur ve barışın hakim kılındığını söyledi. Barışı inşa etmenin kolay olmadığını, barışı istemeyenlerin olduğunu söyleyen Bakan Eker, "Dün Hakkari Yüksekova'da 3 askerimiz arkalarından kurşunlanarak şehit edildi. Birlik ve beraberliğimizi istemeyenler, barışı istemeyenlerin yaptıkları bir olaydır. Bu provokasyon ve sabotajlar nedeniyle çözüm sürecinden vazgeçmeyeceğiz, çıktığımız yoldan dönmeyeceğiz" dedi.

'ALLAH'IN İZNİ İLE SÜRECİ BARIŞ İLE NİHAYETLENDİRECEĞİZ'
Eker, Kürtlerin bugün kimlik ve kültürel bakımdan sorunlarını çözdüklerini ve bu iki alanda rahat bir ortam sağlandığını ifade ederek, "Biz suskun kalırsak 200-300 eli kanlı terörist Diyarbakır'a zarar verecek. Daha yüksek sesle barışı talep ettiğimizi haykırmalıyız. Bu kan dökmeye hevesli zihniyet, bırak başka kavim ve dinden kendi gibi düşünmeyen kendi insanları öldürüyor. Allah'ın izni ile bu süreci barış ile nihayetlendireceğiz" diye konuştu.
'
PEŞMERGE VE ÖSO'NUN KOBANİ'DE BULUNMASI FAYDALI OLUR'

Danışma Meclisi toplantısından sonra Diyarbakır Valiliği'ni ziyaret eden Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, bir gazetecinin Peşmerge'nin Kobani'ye gitmesi ile ilgili bir sıkıntı olup olmadığını ve Türkiye'nin Kobani'ye OSO'nun gitmesini şart koştuğu ile ilgili haberleri hatırlatması üzerine şunları söyledi:

"Kobani'de biz Türkiye olarak ilk günden beri büyük bir hassasiyetle Kobani meselesinde çözüm bulunması için gayret sarf ediyoruz. Meselenin iki boyutu var. Bunlardan biri insani yardım boyutu. Açıkça övünç ile ifade ediyorum; Dünyada bizden zengin devletlerin bile yapamayacağı ve ortaya koyamayacağı bir performans ortaya koyduk. 18 saat içinde 70 bin, 3 gün içinde de 200 bin Kobani'li kardeşimizi aldık. Şu anda bildiğiniz gibi Kobani'de aşağı yukarı sivil kalmamıştır. IŞİD ile mücadele konusuna gelince mücadele konusunda maalesef çok fazla nasıl mücadele edileceğine dair Koalisyon güçlerinin çok berrak ve üzerinde ittifak edilmiş bir programının olmadığını görüyoruz. Peşmerge unsurları ve aynı şekilde Özgür Suriye Ordusu'nun Suriye'de rejime muhalif bir unsur olarak orada bulunmasının Türkiye'nin ilişkileri bakamından daha faydalı olacağı kanaatindeyiz."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kurtulmuş Batman'dan Diyarbakır'a Geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement