Ödemiş'te Salatalık Üreticisi İkinci Hasat İçin Gün Sayıyor - Son Dakika
Yerel

Ödemiş'te Salatalık Üreticisi İkinci Hasat İçin Gün Sayıyor

Ödemiş\'te Salatalık Üreticisi İkinci Hasat İçin Gün Sayıyor

İzmir’in en çok salatalık üretimi yapılan ilçesi olan Ödemiş’te, ilk hasadın tamamlanmasının ardından üretici gözünü ikinci ürüne çevirdi.

11.08.2015 16:01

İzmir'in en çok salatalık üretimi yapılan ilçesi olan Ödemiş'te, ilk hasadın tamamlanmasının ardından üretici gözünü ikinci ürüne çevirdi.

Ödemiş ilçesindeki salatalık üreticileri, birinci hasadın ardından ikinci hasat içinde gün saymaya başladı. İlçede yılda iki kez hasat yapılırken, ilk ürünler olumsuz havaya rağmen üreticinin yüzünü güldürdü. Salatalık üretiminin yapıldığı mahallelerden olan Çaylı'da salatalık alımı yapan İsmail Güçlü, serbest piyasada satılacak ikinci ürün içinde üreticinin umutlu olduğunu ifade etti.

"HASAT 10 GÜN İÇİNDE BAŞLAYACAK"

Kaymakçı, Çaylı, Emirli, Kurucuova, Kızılcaavlu, Alaşarlı gibi bölgelerde salatalıkta hasat için gün saydıklarını belirten Güçlü, "İlk üründe hava şartları olumsuz olmasına karşın fiyat geçmiş yıllara göre üreticiye kazandırdı. İlk ürün anlaşmalı olarak fabrikalarla üretiliyor. Bir numara 1 lira 75 kuruş, iki numara 62,5 kuruş, üç numara da 32,5 kuruş civarından satıldı. Çaylı'daki elekler son derece yoğun çalıştı. Günde 10 tona yakın ürünü elekten geçirdik. Salatalıkta bahar ürünü üreticisinin yüzünü güldürdü diyebiliriz. Sezon ilk üründeki fiyatlarla açılır tabi ürün miktarı, hava koşulları ve en önemlisi kalite fiyatları belirler. İlk ürün gibi ikinci üründen de fiyat açısından umutluyuz. Hasat 10 gün içinde başlayacak. Hava koşullarına göre hasat yaklaşık 2,5 ay sürer. İkinci üründe serbest piyasa koşulları var. Fabrikada, halci de gelip alım yapıyor. Bu nedenle sezon daha yoğun geçiyor" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ödemiş'te Salatalık Üreticisi İkinci Hasat İçin Gün Sayıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement