Öğrenci Eylemine Verilen Disiplin Cezalarını Mahkeme Kaldırdı - Son Dakika
Güncel

Öğrenci Eylemine Verilen Disiplin Cezalarını Mahkeme Kaldırdı

Öğrenci Eylemine Verilen Disiplin Cezalarını Mahkeme Kaldırdı

Mersin Üniversitesi'nde (MEÜ) geçen Aralık ayında rektörlük işgali eylemine katılan öğrencilere verilen uzaklaştırma cezalarına mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı çıktı.

20.06.2014 14:55

Mersin Üniversitesi'nde (MEÜ) geçen Aralık ayında rektörlük işgali eylemine katılan öğrencilere verilen uzaklaştırma cezalarına mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı çıktı. Bir öğrencinin ölümüyle sonuçlanan trafik kazasının ardından 19 Aralık 2013 tarihinde öğrenci yurduna ulaşımın sağlandığı yolun yapımı için Çiftlikköy Kampüsü'nde eylem düzenleyen bir grup öğrenci, taleplerinin karşılanması amacıyla rektörlük binasını işgal etti. MEÜ yönetiminin rektörlük işgali eylemine katıldığı öne sürülen 121 öğrenci hakkında soruşturma açtığı ileri sürüldü. Soruşturma açılan öğrencilerden 27'sinin tedbir amaçlı okula girişlerinin yasaklandığı iddia edildi. 67 öğrenci hakkında da Mersin Emniyet Müdürlüğü tarafından soruşturma başlatıldı.

Rektörlük işgali olayıyla ilgili üniversite tarafından açılan idari soruşturma sonunda 50 öğrenciye 1 hafta uzaklaştırma, 26 öğrenciye yarı yıl okuldan uzaklaştırma cezası verildi. Hakkında 1 hafta uzaklaştırma cezası verilenlerden İletişim Fakültesi Radyo Televizyon Sinema Bölümü öğrencisi Mikail Eren, yürütmeyi durdurma talebiyle Mersin 1. İdare Mahkemesi'ne dava açtı. Mahkeme, 'öğrencilerin disiplin cezasıyla cezalandırılmasının demokratik bir toplumda gerekli olmadığını, okuldan uzaklaştırmanın telafisi imkansız veya güç zararlara neden olacağını, davacının sesini duyurabilmek için demokratik bir tepkiyle olaylara katıldığını ve cezalandırılmasını gerektirecek bir fiil işlemediğini' belirterek yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Olayı haber yapmak için orada olduğunu belirten Mikail Eren, "Rektörlük işgali eyleminde fotoğraf çekip olayı haberleştirdiğim için bana dava açıldı. Ben hukukun üstünlüğüne inanarak mahkemeye başvurdum. İdari mahkeme beni haklı görerek yürütmeyi durdurdu. Bu süreç içerisinde çevremden bir tepki aldım, psikolojim bozuldu, derslerden uzak kaldım. Eğer iyi bir avukat bulursam tazminat davası açacağım" dedi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Öğrenci Eylemine Verilen Disiplin Cezalarını Mahkeme Kaldırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement