Ölüme Terk Edilen Eşeğe Büyükçekmece Belediyesi Sahip Çıktı - Son Dakika
Güncel

Ölüme Terk Edilen Eşeğe Büyükçekmece Belediyesi Sahip Çıktı

Büyükçekmece’de ölüme terk edilen eşeğe belediye ekipleri sahip çıktı.

18.09.2014 15:34

Büyükçekmece'de ölüme terk edilen eşeğe belediye ekipleri sahip çıktı. Veteriner ekipleri tarafından tedavisi yapılan Kadife isimli eşek, kendisi ile aynı kaderi paylaşan Karakaçan isimli eşekle ile bir araya getirildi. Boncuk isminde yavruları olan eşekler, Büyükçekmeceli'lerden yoğun ilgi görüyor.

Boş bir arazide ayağı kırıldığı için ölüme terk edilen eşek, Büyükçekmece Sahipsiz Hayvanlar Bakım Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından bakıma alındı. Tedavilere olumlu tepki verip hızla iyileşen eşeğe, çalışanlar tarafından Kadife ismi verildi. Aynı günlerde sahipsiz olduğu için barınağa teslim edilen ve Karakaçan ismi verilen eşekle bir araya gelen Kadife, barınak ziyaretçilerinden yoğun ilgi görüyor.

Boncuk isimli yavruları olan eşekler, İstanbul'un en büyük Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ne sahip olarak gösterilen Büyükçekmece'nin maskotu haline geldi.

"MERKEZİMİZDE HER TÜRLÜ BAKIMLARI YAPILMAKTADIR"

Eşeklerin tedavisi ile ilgilenen Veteriner Hekim Gülhan Aslan, "Boncuğun annesi Kadife 5 yıl önce terk edilmiş bir şekilde ayağı kırık olarak rehabilitasyon merkezimize geldi. Burada gerekli tedavisi yapıldıktan sonra, 2 sene öncede Karakaçan Boncuk'un babası aynı şekilde terk edilmiş olarak getirildi. Doğal yaşam alanlarına uygun olsun diye barınağımız içerisindeki yeşil alanda serbestçe dolaşırken geçen sene Boncuk oldu. Bir buçuk ay öncede dünyaya geldi. Merkezimizde her türlü tedavi ve bakımları yapılmaktadır. Herhangi bir sıkıntıları olmadan hayatlarına devam etmektedirler" ifadelerini kullandı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ölüme Terk Edilen Eşeğe Büyükçekmece Belediyesi Sahip Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement