Operasyonların Tamamlandığı Sur'da 'Komando Andı' - Son Dakika
Güncel

Operasyonların Tamamlandığı Sur'da 'Komando Andı'

Operasyonların Tamamlandığı Sur\'da \'Komando Andı\'

Genelkurmay Başkanlığı, Sur'un tamamının kontrol altına alındığını duyurdu. Operasyonların tamamlandığı Sur'da güvenlik güçleri 'komando andı'nı okudu.

10.03.2016 11:40  Güncelleme: 12:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Sur'da dün saat 16.00 itibariyle operasyonların tamamlanmasının ardından operasyonlarda görev yapan asker ve polisler 'komando andı'nı okudu. Sur'da okunan 'komando andı' sosyal paylaşım sitelerinde geniş yankı uyandırdı.

GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA: SUR'UN TAMAMI KONTROL ALTINDA

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Diyarbakır Sur'da tamamlanan operasyon sonrası aramalarda; altı el yapımı patlayıcı tespit edilerek imha edildiği belirtilerek operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısının 365 olduğu kaydedildi. İlçenin tamamı kontrol altına alındığı vurgulandı.

İDİL'DE ELE GEÇİRİLEN MÜHİMMATLAR

Şırnak İdil'de icra edilen detaylı aramalarda, 1 adet Dragunov keskin nişancı tüfeği ve 5 adet şarjörü, 6 adet Kaleşnikof piyade tüfeği, 23 adet şarjörü ve 815 adet fişeği, 14 adet RPG-7 mühimmatı, 20 adet el bombası, 5 adet M-16 piyade tüfeği şarjörü, 180 adet M-16 piyade tüfeği fişeği, 1 adet pompalı tüfek ve 25 adet mühimmatı ile muhtelif cins ve miktarda gıda malzemesi ele geçirildiği kaydedildi. 33 el yapımı patlayıcı imha edilen operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısının 461 olduğunu bildirildi.

SİVEREK'TE 2 ŞÜPHELİ GÖZALTINDA, ÇOK SAYIDA MÜHİMMAT ELE GEÇİRİLDİ

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde yapılan operasyonda, 2 şüpheli şahsın gözaltına alındığı vurgulanan açıklamada, şahısların evleri ve arazide yapılan aramalarda 6 adet Kaleşnikof piyade tüfeği, 5 adet şarjörü ve 195 adet fişeği, sekiz adet G-1 piyade tüfeği, 4 adet şarjörü ve 87 adet fişeği, 2 adet G-3 piyade tüfeği, 1 adet M-16 piyade tüfeği, 7 adet şarjörü ve 155 adet fişeği, 1 adet el bombası ve 3 adet hücum yeleğinin ele geçirildiği ifade edildi.

Siirt'in Kurtalan ilçesinde icra edilen arazi aramasında ise 2 adet tabanca, tabancalara ait 2 adet şarjör ve 3 adet fişek ele geçirildiği bildirildi.

Hakkari'de, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce kullanıldığı tespit edilen mağaralarda; el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan malzeme (2 adet tüp, 80 m kablo ve 30 adet büyük boy pil) ile muhtelif cins ve miktarda yaşam, gıda ve giyim malzemesinin ele geçirildiği kaydedildi.

Kilis Gülbaba'da, Türkiye'den Suriye'ye yasa dışı yollardan sınırı geçmeye çalışan ve DEAŞ terör örgütü mensubu yabancı uyruklu bir şahıs yakalanarak gözaltına alındığı belirtildi.

Bölücü terör örgütüne üye olmak suçundan aranan Hakkari Şemdinli'de 1, Şırnak Beytüşşebap'da 2 olmak üzere toplam 3 şüpheli şahsın yakalanarak gözaltına alındığı, çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildiği bildirildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Operasyonların Tamamlandığı Sur'da 'Komando Andı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (59)

  • CEMİL: BEDİRİN ARSLANLARI GİBİ ŞEREFLİ ASKERİM BENİM 22 45 Yanıtla
  • evladi fatihan: allah sizi korusun 41 20 Yanıtla
  • Turanci: Allah türk islami korusun 26 7 Yanıtla
  • bordo: Pöh jöh tskya minnettariz Allah sizi korusun sizi cok seviyorum 3 26 Yanıtla
  • Mercimek: Tsk nicin var.ulkemizi ve milletimizi hem icten hem distan gelen butun tehditlere karsi korumak icin ve gonul rahatligiyla bu isi cok basarili yaptiklarni soyleyebilirim tum ulke olarak herzaman tsknin yaninda durmaliyiz 7 18 Yanıtla
  • vatnadaşşşşşşş62: BAKIN BURASI TURKIYE DEMI SIMDI PKK ILE BIZE KAN KAYBETIREN RUSYA ABD VE İŞ BİRLİKCİLERİ TÜRKÜYE SİZİN AMALİYAT YAPABİLECEGİNİZ SURİYE VEYA IRAK VEYA LİBYAYA BENZEMEZ AKILI OLUN BİZ ÖLDÜKÇE GELİRİZ ....... 8 17 Yanıtla
  • T-bag: İsraili ve amerikayı savaşta yendiler ya bütün bu hava onun için 6 18 Yanıtla
    Turkummuslumanim: Aynen arkadaşım ama eksik soylemisin sadece Amerika İsrail değil Almanya Rusya Fransa İngiltere daha sayamadığım bir çok dış düşmanı da yendik bir bir havamiz ondan 1 0
  • sur: Vay be kahraman Türk askeri ve polisi 20 bin kişiyle sur a saldırdınız elli tane yiğit size 100 gün cehennemi yaşattı şimdi kalkmış kutluyorsunuz?!! 10 11 Yanıtla
    GAZİKENTLİ: vah vah vah seni 50 leş mi öldü dediler SUR rumuzlu efendi kaç 50 tane o yiğitlerin birinin gölgesi 50 tane leş alır bundan donra hesabı sana bırakıyorum kaç tanesi cehennemi yaşamış tabi toplama işlemini biliyorsan 0 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement