Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Açıklaması

"Afyonkarahisar'ın en yüksek barajını, Çay ilçesinde inşa ediyoruz"

27.03.2014 18:52

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, temeli atılan Çay Barajı'nın, Afyonkarahisar'ın en yüksek barajı olacağını bildirdi.

Eroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünce ilçeye 2003'den bugüne 160 milyon lira tutarında yatırım yapıldığını belirtti.

Tamamlanan tesislerle bin 320 dekar arazinin suya kavuşturulduğunu, inşaatı devam eden tesislerin bitirilmesiyle de 9 bin 320 dekar araziye su temin edileceğini vurgulayan Eroğlu, Çay ilçesinde, kentin en yüksek barajının inşasına başlandığını anımsattı.

Bakan Eroğlu, "Geçtiğimiz günlerde temeli atılan Çay Barajı, 105 metre yüksekliğinde inşa edilecek. Afyonkarahisar'ın en yüksek barajını, Çay ilçesinde inşa ediyoruz. Baraj, Çay ve Bolvadin ilçelerine içme suyu temin edecek. Ayrıca Çay ilçesine ait 18 bin 550 dekar tarım arazisi de sulamaya kavuşturulacak" ifadesini kullandı.

Eroğlu, kent genelinde yer altı sulamalarının modern sistemlere dönüştürülme çalışmalarının ilçede de devam ettiğini aktardı.

Taşkın riski bulunan yerleşim yerlerinin zarardan korunduğunu, ormancılık faaliyetleri açısından da gerekli çalışmaların fazlasıyla yapıldığına dikkati çeken Eroğlu, 12 taşkın koruma tesisinin hizmete açıldığını, 3 tesisin ise inşaatının da sürdüğünü açıkladı.

Bakan Eroğlu, ilçede son 10 yılda 37 bin 850 dekar alanda ağaçlandırma çalışması yapıldığını, 2 milyon 310 bin fidanın dikildiğini bildirdi.

Ormancılık çalışmaları kapsamında şehir ormanı, 9 piknik ve mesire yeri, 4 köy ormanı ile 3 şehitler ormanının tesis edildiğini, orman köylülerine de kredi desteği verildiğini belirten Eroğlu, diğer bakanlıkların ilçede yaptığı yatırımlara değindi.

Eroğlu, özellikle Milli Eğitim Bakanlığının ilçeye büyük önem verdiğini, yeni okullar, ek binalar ve derslikler inşa edildiğini anımsatarak, şunları kaydetti:

"Meslek yüksekokulumuza yeni bölümler açıldı. Bu fevkalade önemli bir çalışmadır. TOKİ tarafından konutlar yapıldı, yeni hastane inşa edildi, tarımsal desteklemeler yapıldı. SGK hizmet binası açıldı. Ülkemizin birçok yerine bu hizmetler bu kadar sürede götürülemezken bizler, Çay'a gerçekten büyük yatırımlar yaptık. Çay için ne yapsak azdır. Çay'ın sulanmayan topraklarını da suyla buluşturmaya devam edeceğiz. Başta bölgenin en lezzetli vişnelerinin yetiştiği bu topraklara su temin etmeye, Çay'ın ihtiyacı olan hangi hizmet varsa, bunu vatandaşlarımıza sunmaya devam edeceğiz." - Afyon

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement