Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Bitlis'te Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Bitlis'te Açıklaması

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Bitlis\'te Açıklaması

"Artık tüyü bitmemiş yetimin hakkını koruyan, milletten alınan vergiyi millete hizmet olarak sunan bir Türkiye var" "IMF'ye olan borçları ödedik. Artık IMF Türkiye'den borç talep ediyor"

13.09.2013 15:20

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Artık tüyü bitmemiş yetimin hakkını koruyan, milletten alınan vergiyi millete hizmet olarak sunan bir Türkiye var" dedi.

Muş'ta yaptığı temasların ardından Bitlis'e gelen Bakan Eroğlu, Ahmet Eren Bulvarı'ndaki Kent Ormanı'nda düzenlenen içme suyu isale hattı temel atma törenine katıldı.

Törende konuşan Eroğlu, IMF'ye borçlarını ödediklerini ve artık IMF'nin Türkiye'den borç talep ettiğini söyledi.

Daha önce bütçenin büyük bir kısmını faiz ödemelerinin teşkil ettiğini ve AK Parti'den önceki hükümetin 9 aylık kısa vadeli borçlanmayı, yüzde 63 faiz oranıyla yaptığını anımsatan Eroğlu, şöyle konuştu:

"Toplanan vergilerin yüzde 86'sı faize gidiyordu. O zaman yatırımlara para kalmıyordu. Şimdi temel atarken tarih belirtiyoruz. Faiz lobisini ortadan kaldırdık. Gezi olayları olmasaydı, faizler yüzde 4'lerden yüzde 8'lere yükselmezdi. Türkiye'nin başına oyun oynayanların hileleri başlarına geçti. Merkez Bankası'nın kasası boştu. Bunu doldurduk. Türkiye o defterleri kapattı. Artık tüyü bitmemiş yetimin hakkını koruyan, milletten alınan vergiyi hizmet olarak sunan bir Türkiye var. Şimdi yatırımlar yapılmaya başlandı. Bu yatırımları muhalefetin hayali bile almaz."

AK Parti hükümetinin iktidarı devralmasıyla, yılda açılan tesis sayısının 3'ten 350'ye çıktığını belirten Eroğlu, Başbakanın artık açılışlara yetişemediğini ve bu nedenle birçok açılışı toplu halde gerçekleştirmek zorunda kaldığını kaydetti.

Eroğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Bütün Türkiye'de su sorunlarını çözüyoruz. Köylerin su sorununu KÖYDES, belediyelerin su sorunlarını ise DSİ çözüyor. 56 şehrin su sorununu çözdük. Artık Türkiye'de insanlar ellerinde bidonlarla su aramayacak. Ülkede her 4 ampulden biri yeni yaptığımız HES'lerden gelen enerjiyle yanıyor. 3 milyar fidanı toprakla buluşturduk. Bal ormanları kuruyoruz. 'İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın' mantığıyla çıktığımız yolda, yeni projelerimizi hayata geçireceğiz. Doğa korumayla bu bölge dünyanın ilgisini çekecek. Termal alanda Bitlis bütün dünyada yıldızı parlayan bir il olacak" dedi.

"Sağlıkta dönüşüm yaşanıyor"

Sağlık alanında ülkede dönüşümün yaşandığına dikkati çeken Eroğlu, Başbakanın sağlık alanındaki yeni proje anlaşmasını önceki gün açıkladığını hatırlatarak, şehir hastanelerinin kurulması için çalışmaların başlatıldığını ifade etti.

İlaç fiyatlarında da ciddi düşüşler yaşandığını bildiren Eroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Türkiye ekonomisini, dünyadaki büyük 10 ülke arasına sokacağız. 2023 hedefimize, Türkiye başta olmak üzere Bitlis de hazır. Bu yüzden milli eğitime önem veriyoruz. Türkiye'de artık her yerde üniversite var. Burası, Bitlis Eren Üniversitesi ile büyüyen ilim ve irfan yeri olacak. Çünkü dünyayla yarışıyoruz. Bitlis'e yapılanları tek tek anlatmak istemiyorum. Bitlis balını dünyaya tanıtmak için orman teşkilatı olarak hazırız. Bitlis için ne yapılması gerekiyorsa yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. Açılışı ve temeli atılacak tesislerin de hayırlı olmasını diliyorum."

Eroğlu ardından, Belediye tarafından yapılan Seyir Terası'nın içme suyu isale hattı inşaatının ve Güroymak, Hizan, Mutki ilçelerindeki göletlerin toplu temelini attı.

Törene, Orman ve Su İşleri Genel Müdür Vekili Güven Karaçuha, AK Parti Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz, AK Parti Muş Milletvekili Muzaffer Çakar, Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı. - Bitlis

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Bitlis'te Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement