Osmaneli'de Kurbanlıklar Besihanelerde Görücüye Çıktı - Son Dakika
Yerel

Osmaneli'de Kurbanlıklar Besihanelerde Görücüye Çıktı

Osmaneli\'de Kurbanlıklar Besihanelerde Görücüye Çıktı

Bilecik’in Osmaneli ilçesinde, Kurban Bayramına sayılı günler kala kurbanlıklar besihanelerde görücüye çıktı.

15.09.2014 12:38

Bilecik'in Osmaneli ilçesinde, Kurban Bayramına sayılı günler kala kurbanlıklar besihanelerde görücüye çıktı.

Hayvancılık alanında önde gelen Osmaneli'de bu yıl kurbanlık fiyatlarında girdi maliyetlerinden dolayı birtakım yükselmeler yaşanacak. Özellikle büyükbaş hayvanlarda karkas etin 12 lira yükseliş göstermesinin ardından bu yükseliş az da olsa kurbanlık fiyatlarına da yansıdı. Bir hayvanın kurbana hazır hale gelebilmesi için 2 yıl emek harcadıklarını kaydeden hayvan yetiştiricileri, vatandaşa fiyatlar yüksek gözükse de kendilerine de yüksek miktarda bir kar bırakmadığını dile getirdiler.

Osmaneli Ziraat Odası Başkanı Ünver, konuyla alakalı yaptığı açıklamasında, "Kurban Bayramının yaklaşmasıyla birlikte az da olsa fiyatların yükselmesini ümit eden besiciler, fiyatlarda geçen yıla oranla büyük bir değişikliğin yaşanmadığını dile getirdiler. Yem fiyatlarının her geçen yıl daha da arttığını ancak hayvan fiyatlarının yerinde saydığını belirten besiciler, kendilerinden kurbanlık hayvan almaya gelen vatandaşların biraz daha anlayışlı olmalarını istediler. Bu yıl ithal hayvanın ülkemize girmemesinden de memnun kalan besiciler, hükümetin ithal konusundaki hassasiyetlerinden dolayı teşekkür ettiler. Pazarda satışlardaki hareketliliğin de önümüzdeki haftalarda artmasını bekliyoruz" dedi.

BESİCİLER YEM FİYATLARINDAN ŞİKAYETÇİ

Besici Harun Beyoğlu ise, bu seneki kurbanlık satışının bekledikleri gibi olmadığını ifade etti. Vatandaşın kurbanlıklara olan talebinin fazla olmadığını anlatan Beyoğlu, şöyle konuştu:

"Biz istiyoruz ki etin kilosu 18 lirada sabit kalsın, yem de 35-40 lira civarına düşsün ancak yemin çuvalı 45-50 lira. Üretici 45-50 liraya yem alıyor. Yetiştirdiği malını istediği paraya satamıyor. Şu an kombinada etin kilosu 20 liradan kesiliyor ama pazarda o rakam yok. Hayvan piyasaları bu aralar biraz durgun. Kurban Bayramı yaklaştıkça umarım fiyatlar yükselir biraz. Biz ayrıca çiftliğimizde kurban alan vatandaşlarımıza kurban kesim hizmeti de veriyoruz. Hijyenik bir şekilde kurban kesimimizde mevcuttur. Çiftliğimizde ayrıca kesimlerde mutlaka veteriner bulunduruyoruz. Kesimler veteriner denetiminde oluyor, en ufak bir hastalık hissettiğimiz hayvan olursa veteriner gözetiminde hemen o hayvanı imha ediyoruz. Vatandaşlarımızın sağlığı bizim için en önemli görevdir." - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Osmaneli'de Kurbanlıklar Besihanelerde Görücüye Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement