Pelitköylü Öğrenciler Türkiye Tombik Üçüncüsü Oldu - Son Dakika
Yerel

Pelitköylü Öğrenciler Türkiye Tombik Üçüncüsü Oldu

Pelitköylü Öğrenciler Türkiye Tombik Üçüncüsü Oldu

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Pelitköy Halit Selçuk Ortaokulu Öğrencileri, Tombik Türkiye Şampiyonası’nda Marmara bölgesini temsil ederken, Türkiye üçüncüsü oldu.

21.06.2015 15:08

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Pelitköy Halit Selçuk Ortaokulu Öğrencileri, Tombik Türkiye Şampiyonası'nda Marmara bölgesini temsil ederken, Türkiye üçüncüsü oldu. Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Konfederasyonu (ÇOSKK) tarafından, Hatay'ın Payas İlçesinde bu yıl ikincisi düzenlenen Tombik Türkiye Şampiyonasında Türkiye üçüncüsü oldular.

Burhaniye Pelitköy Halit Selçuk Ortaokulu çocuk oyunları sporcuları Tombik oyunu kategorisinde, Mayıs ayı içinde İstanbul'da yapılan Marmara Bölgesi Çocuk Oyunları Tombik yarışmalarında rakiplerini yenerek Marmara bölge birincisi olarak, 15-17 Haziran 2015 tarihlerinde Hatay'ın Payas İlçesindeki Tombik Türkiye Şampiyonasında Marmara bölgesini temsil ettiler. Tombik Türkiye Şampiyonasına, Kayseri, Erzurum, Muğla, Antalya, Malatya, Gaziantep, Düzce illerinden birer ve Hatay ilinden de 2 takım olmak üzere toplam 10 takım katıldı. Şampiyonada yapılan final karşılaşmaları sonucunda Hatay Antakya Kamil Karaalı Ortaokulu takımı Türkiye şampiyonu, Hatay Defne Çekmece Yılmaz Uğurlu Ortaokulu Türkiye ikincisi olurken, Marmara Bölgesini temsil eden Burhaniye Pelitköy Halit Selçuk Ortaokulu öğrencileri şampiyonada büyük başarı göstererek Türkiye üçüncüsü olmayı başardılar. Başarılı öğrencilere kutlayan Okul Müdürü Bülent Dükancı;" Anonim bir oyunumuz olan "Tombik" oyununun tarihçesi çok eski çağlara dayanmaktadır. Tombik oyunu kültür mirasımız olarak değerlendirilmeli ve sahip çıkılması gereken bir çocuk oyunudur. Biz de bunu okulumuzda yaşatıyoruz, Başarı gösteren öğrencilerimize ve çalıştıran öğretmenlerimize teşekkür ediyorum" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Pelitköylü Öğrenciler Türkiye Tombik Üçüncüsü Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement