Polis Memurundan Soyut Resim Sergisi - Son Dakika
Güncel

Polis Memurundan Soyut Resim Sergisi

Polis Memurundan Soyut Resim Sergisi

İstanbul Emniyet Müdürlüğünde görevli polis memuru Zekeriya Ordu "Maul Hayvan" isimli bir resim sergisi açtı.

24.01.2015 15:27  Güncelleme: 15:40

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Zekeriya Ordu "Maul Hayvan" isimli bir resim sergisi açtı. Kuledibi'nde bir sanat galerisinde açılışında konuşan ressam polis memuru Zekeriya Ordu "Bu üçüncü kişisel sergim. Aktif bir şubede çalıştığım için resim yapacak zaman bulmakta zorlanıyorum. Arkadaşlarım tatilde denize giderken ben resim yapmak için atölyeme koşuyorum." dedi.

Asayiş Şube Müdürlüğü, Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği'nde görevli polis memuru Zekeriya Ordu'nun "ölüm sonrası hayatı" anlattığı 25 eserinden oluşan sergisi, bugün Galata, Kuledibi'de bulunan Bisanat sergi salonunda açıldı. 2 Şubata kadar kadar açık olacak "Maul Hayvan" isimli sergide Zekeriya Ordu'nun ölümden sonraki hayatı anlattığı soyut resim çalışmaları bulunuyor.

"POLİSLİKTEN ARTAN ZAMANIMDA RESİM YAPIYORUM"

İstanbul Emniyet Müdürlüğünce daha önce Yılın Sanatçısı ödülü alan Zekeriya Ordu, çocukluğundan beri resim yaptığını söylerken "Aktif bir şubede çalıştığım için resim yapmaya fırsat bulmakta oldukça zorlanıyorum. Meslektaşlarım yıllık izinlerinde tatile çıkarken ben evimdeki atölyeye koşuyorum. Bulabildiğim her fırsatta resim yapıyorum." dedi. Daha önce iki kişisel sergi açtığını, karma sergilere katıldığını söyleyen ressam polis memuru "Sergiye adını veren "Maul Hayvan" nın kelime anlamı dirilik, canlılık yağmuru. Bana göre ressamların en büyük sermayesi hayalleridir. Ressamlar hayallerini çizerler. Bu sergide anlatılan resimlerin hepsi hayal ürünüdür." dedi. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Polis Memurundan Soyut Resim Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement