Sağlıklı Yaşam Araçları Hız Kesmiyor - Son Dakika
Güncel

Sağlıklı Yaşam Araçları Hız Kesmiyor

Sağlıklı Yaşam Araçları Hız Kesmiyor

Sağlık Bakanlığı tarafından önleyici sağlık hizmetlerini tanıtmak amacıyla Bursa'ya gönderilen Sağlıklı Yaşam Araçları, Ramazan Ayı'nda iftar çadırları çevresinde hizmet veriyor.

01.07.2016 15:26  Güncelleme: 15:27

Önlenebilir hastalıklara karşı vatandaşlarda bilinç oluşturmak ve sağlıklı yaşamı teşvik etmek için çeşitli noktalarda eğitim hizmeti veren Sağlıklı Yaşam Araçları, Ramazan ayında da kurulan iftar çadırları çevresinde vatandaşların kronik hastalıklara karşı bilinçlenmesini sağlıyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Bursa Halk Sağlığı Müdürü Dr. Özcan Akan, okulların yaz tatiline girmesiyle birlikte araçların daha çok yetişkin bireylere hitap edecek şekilde eğitim verdiğini belirtti.

Ramazan ayı boyunca vatandaşlarla birlikte olduğunu dile getiren Dr. Akan, "Öncelikli eğitim konularımızdan biri toplumsal bilinç oluşturmak adına organ bağışıdır. Yaz dönemi daha sık görülen düşme, boğulma vakaları ve kene vakalarının önemini vurgulamak için temel ilk yardım ve Kırım Kongo kanamalı ateşi konuları da diğer öncelikli konularımız arasında yer almaktadır. Ayrıca yaz dönemi yoğun nüfus artışı görülen turistik özellikli bölgeler de yine öncelikli hizmet verilecek yerler arasında yer alıyor" şeklinde konuştu.

Yaz döneminde 5 araçla vatandaşlara hizmet edildiği bilgisini veren Dr. Akan, "Araçlarla yapılan eğitimlerle sağlıklı yaşama karşı farkındalık oluşturmayı hedefliyoruz. Yine aracımızda Sağlık Bakanlığı'nın çalışma ve kampanyalarından, vatandaşlarımızın daha çok bilgi edinmelerinin sağlanması, vatandaşlarımıza sağlık okuryazarlığı kazandırılması, toplumda sağlık bilincinin artırılması, toplumun her kesiminde sağlık farkındalığı oluşturmak hedeflemekteyiz" dedi.

Bursa'nın Çeşitli Yerlerinde Eğitim Veriliyor

Araçların tüm ilçe merkez ve köy yerlerinde hizmet verdiğinin altını çizen Dr. Akan, "Aracımız tüm ilçelerimizin pazar alanları, cami önleri, sağlık ocağı önleri ve parklar gibi çeşitli noktalarında hizmetlerini sürdürüyor. Ayrıca tarım işçileri ve göçebe çadırlarında özellikle Kırım Kongo hastalığı olmak üzere çeşitli konularda eğitim veriliyor ve broşürler dağıtılıyor" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sağlıklı Yaşam Araçları Hız Kesmiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement