Samsun'daki Doktora Silahlı Saldırı - Son Dakika
Yerel

Samsun'daki Doktora Silahlı Saldırı

Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesinde uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren Opr. Dr. Kamil Furtun için Siirt, Bingöl, Şırnak, Mardin, Batman, Diyarbakır ve ilçelerindeki sağlık çalışanları, 15 dakika iş bırakma eylemi yaptı.

01.06.2015 18:33

Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesinde uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren Opr. Dr. Kamil Furtun için Siirt, Bingöl, Şırnak, Mardin, Batman, Diyarbakır ve ilçelerindeki sağlık çalışanları, 15 dakika iş bırakma eylemi yaptı.

İl Sağlık Müdürü Dr. Serkan Aslan, Siirt Devlet Hastanesi önünde yaptığı açıklamada, Op.Dr. Kamil Furtun'un öldürülmesini şiddetle kınadı.

Aslan, "Sağlık ve Şiddet" kelimelerinin sıkça yan yana anılıyor olmasından duyduğu rahatsızlığı dile getirerek, şunları kaydetti:

"Mesleğimizi icra ederken kin, nefret ve şiddetin diliyle karşımıza çıkanlara en büyük dersi ancak ve ancak hep birlikte verebiliriz. Unutmayalım ki, insan hayatını hiçe sayacak kadar vahşileşen bu çirkin durumun sadece yasal düzenlemelerle sıfır noktasına getirilmesi beklenemez. Bu nedenledir ki; şifa veren eller sizlerden kendilerini anlayan yürekler istiyor"

Kurtalan Devlet Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Ethem Yüztaş, hastanenin acil servisi önünde yaptığı açıklama, Sağlık Bakanlığı'nın Türkiye genelinde 700 bin kişilik kadrosuyla halkın sağlığı için canla başla çalıştığını hatırlattı.

Olaydan duyduğu üzüntüyü dile getiren Yüztaş, insani duyguları istismar edenlere karşı herkesi ve tüm sağlık çalışanlarını dikkatli olmaya çağırdı.

Şırnak

Şırnak'taki sağlık çalışanları, saat 09.00'da toplanarak, meslektaşları Opr. Dr. Kamil Furtun'un silahlı saldırı sonucu öldürülmesini kınadı.

Şırnak Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Hakan Tokur, yaptığı açıklama, hekiminden ebe ve hemşiresine, eczacısından teknisyenine ve memuruna kadar yaklaşık 700 bin kişilik çalışanıyla hizmet veren büyük bir ailenin mensubu olduklarını anımsatarak, meslektaşlarına yönelik yapılan saldırıyı kınadı.

Tokur, şunları kaydetti:

"Ülkemizi sağlık alanında çağ atlatan ve dünyada zirve yarışına taşıyan bu büyük başarı, sizlerin desteği olmadan hizmet sunumunda tek başına yeterli olamayacaktır. Biz sizlerin sayesinde varız, sizlerin duaları ve desteğiyle ayaktayız. Mesleğimizi icra ederken kin, nefret ve şiddetin diliyle karşımıza çıkanlara en büyük dersi ancak ve ancak hep birlikte verebiliriz."

İl Sağlık Müdürü Dr. Burcu Hızal, Ağız Diş Sağlığı Hastanesi doktor ve personeli de meslektaşları Opr. Dr. Kamil Furtun'un silahlı saldırı sonucu öldürülmesini kınadı.

İl Sağlık Müdürlüğü önünde kurum adına açıklama yapan hemşire Nazliye Yalcın, sağlık hizmeti sunan, şifaya vesile olan sağlık çalışanlarına karşı uygulanan kötü muamele ve şiddeti kınadıklarını söyledi.

Yalcın, "Sağlık çalışanlarına karşı şiddeti asla kabullenmiyoruz. Sağlık çalışanlarına karşı şiddettin önlenmesi için "sevgi en iyi ilaçtır. şifa veren ele vefa gibi saygıyı öne çıkaran kampanyalar uyguladık, tedbir aldık fiziki mekanlarla ilgili düzeltmeleri yaptık, geliştirmeye devam ediliyor" dedi.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası Şırnak Şube Başkanı Gıyasettin Ucaş da yaptığı açıklamada, Op. Dr. Kamil Furtun'un öldürülmesini protesto etti.

Samsun'daki olayı "şiddet" değil "vahşet" olarak değerlendiren Ucaş, şunları kaydetti:

"Milleti için şifa veren bir o kıymetli yürek alçakça bir saldırı sonucu sönmüştür. Böylesine haince bir eylemi ve acı ölümleri bir daha yaşamamak ise sağlık camiası olarak en büyük dileğimizdir. Sağlık-Sen olarak bir kez daha bu menfur saldırıyı lanetliyor, görev şehidimiz Dr. Kamil Furtun'a Allah'tan rahmet diler bütün sağlık camiasının sağ olsun."

Cizre'deki sağlık çalışanları da Samsun'daki doktor cinayetini kınadı.

Cizre Devlet Hastanesi Başhekimi Mehmet Hideyatullah Erzen, hastane önünde yaptığı açıklamada, "Göğüs Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Kamil Furtun'un görevi başında vahşice katledilmesiyle farklı bir boyut kazanan saldırılardan "Sağlık ve Şiddet" kelimelerinin sıkça yan yana anılıyor olmasından derin bir endişe ve üzüntü duymaktayız" dedi.

Diyarbakır

Samsun'da Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi'nde görevli Göğüs Cerrahisi Uzmanı Operatör Doktor Kamil Furtun' un uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesi, Diyarbakır'ın Çınar ilçesindeki sağlık çalışanları tarafından da kınadı.

Çınar Devlet Hastanesi önünde bir araya gelen sağlık çalışanları, 15 dakikalık iş bırakma eylemine destek verdi.

Bingöl

Samsun'da, Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesinde silahlı saldırı sonucu Opr. Dr. Kamil Furtun'un öldürülmesi, Bingöl Devlet Hastanesi'nde protesto edildi. Hastanede görev yapan doktorlar, saat 9.00-9.15'te iş bırakma eylemi gerçekleştirdi.

Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Tuğba Eyyüpkoca, sağlık çalışanları adına yaptığı açıklamada, olaydan duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Eyyüpkoca, sağlık çalışanlara uygulanan şiddetin moral ve motivasyonlarını olumsuz yönde etkilediklerini belirterek, şöyle konuştu:

"Biz sizlerin sayesinde varız, sizlerin duaları ve desteğiyle ayaktayız. Mesleğimizi icra ederken kin, nefret ve şiddetin diliyle karşımıza çıkanlara en büyük dersi ancak ve ancak hep birlikte verebiliriz. Unutmayalım ki, insan hayatını hiçe sayacak kadar vahşileşen bu çirkin durumun sadece yasal düzenlemelerle sıfır noktasına getirilmesi beklenemez."

Sağlık Emekçileri Sendikası adına açıklama yapan Dr. Süleyman Sadık Turgut da sağlık çalışanları olarak yasta olduklarını belirtti.

Dr. Kamil Furtun'un gece gündüz demeden günün 24 saati insanların iyileştirilmesi için hizmet verdiği hastanede katledildiğini anımsatan Turgut, bir daha ölmemek ve hesap sormak için 1 Haziran 2015'te kamu sağlık kurumlarında hizmet üretmeyeceklerini açıkladı.

Açıklamanın yapıldığı sırada hastane önünde bekleyen yaşlı bir kişinin "Vatandaşın günahı ne, bu kadar insanı mağdur etmeye hakkınız yok" şeklinde tepkisine, doktorlar alkışla karşılık verdi.

Karlıova Devlet Hastanesi bahçesinde toplanan sağlık çalışanları, Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi'nde görevi başındayken uğradığı silahlı saldırı sonucunu hayatını kaybeden Op. Dr. Kamil Furtun'a yapılan saldırı kınadı.

Karlıova Devlet Hastanesi Başhekimi Sedat Orhan, burada yaptığı açıklamada, "sağlık" ve "şiddet" kelimelerinin sıkça yan yana anılıyor olmasından duyduğu üzüntüyü dile getirdi:

Orhan, şunları kaydetti:

"Şifa sunan ellerin sahipleri, her gün yastığa başını koyarken sağlığınız için aldığı kararları şöyle bir gözden geçirip, vicdanını rahatlatmadan gözlerini kapatamıyor, bundan emin olunuz. Ne var ki, üst üste yaşanan olaylar sizlerin evlatları olan sağlık çalışanlarımızın moral ve motivasyonunu neredeyse tükenme noktasına getirmiş durumdadır."

Mardin

Mardin'deki sağlık çalışanları, Samsun'da uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitiren Opr. Dr. Kamil Furtun için  "Şiddeti telin ve şifa veren ele vefa"  konulu basın açıklaması yaptı.

Mardin Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Bayram Açan, yaptığı açıklamada, meslektaşları Furtun'un görevi başında vahşice katledilmesinden duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Açan, şunları kaydetti:

"Şifa sunan ellerin sahipleri, her gün yastığa başını koyarken sağlığınız için aldığı kararları şöyle bir gözden geçirip, vicdanını rahatlatmadan gözlerini kapatamıyor, bundan emin olunuz. Ne var ki, üst üste yaşanan olaylar sizlerin evlatları olan sağlık çalışanlarımızın moral ve motivasyonunu neredeyse tükenme noktasına getirmiş durumdadır."

Mardin Tabip Odası Başkanı Kamiran Yıldırım da Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne, şiddet uygulayanlar için meclise sunulan yasaların olduğunu anımsatarak, yasaların caydırıcı olması gerektiğini söyledi.

Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesinde uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren Opr. Dr. Kamil Furtun'a için Kızıltepe Devlet Hastanesi'nde de basın açıklaması yapıldı.

Kızıltepe Devlet Hastanesi Baştabibi Fethullah Kayan, yaptığı açıklamada, vatandaşın sağlığı için emek veren yaklaşık 700 bin kişilik bir ailenin mensubu olduklarını söyledi.

Kayan, "Mesleğimizi icra ederken kin, nefret ve şiddetin diliyle karşımıza çıkanlara en büyük dersi ancak ve ancak hep birlikte verebiliriz" dedi.

Samsun'da uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden Op.Dr. Kamil Furtun için Derik ve Mityat ilçelerinde de eylem yapıldı.

Batman

Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesinde uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren Opr. Dr. Kamil Furtun için Batman'daki sağlık çalışanları da 15 dakika iş bırakma eylemi yaptı.

İl Sağlık Müdürü İhsan Bodakçi, Batman Bölge Devlet Hastanesi bahçesinde gerçekleştirilen protesto eyleminde yaptığı açıklamada, sağlık çalışanlarına yapılan saldırıların kabul edilemez olduğunu bildirdi.

"Şifa veren ellere yapılan saldırıları lanetliyoruz" diyen Bodakçı, "Son günlerde manidar bir şekilde gündem oluşturan ve maalesef meslektaşımız Kamil Furtun'un görevi başında vahşice katledilmesiyle farklı bir boyut kazanan saldırılardan sağlık ve şiddet kelimelerinin sıkça yan yana anılıyor olmasından evlatlarınız olarak derin bir endişe ve üzüntü duymaktayız" dedi.

Bodakçi, sağlıkta şiddete sadece yasaların tek başına etkili olamayacağını savunarak, nefret ve şiddetin dilini kullananlara karşı bütün toplumun birlikte hareket etmesi gerektiğini söyledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Samsun'daki Doktora Silahlı Saldırı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement