Sandıklı'da "Yunus Emre ve Hocası Tapduk Emre'yi Anma Etkinlikleri" - Son Dakika
Yerel

Sandıklı'da "Yunus Emre ve Hocası Tapduk Emre'yi Anma Etkinlikleri"

Sandıklı Belediyesi'nce geleneksel olarak bu yıl 15. düzenlenen Yunusemre ve Hocası Tapduk Emre'yi anma etkinlikleri başladı.

01.08.2015 13:26

Sandıklı Belediyesi'nce geleneksel olarak bu yıl 15. düzenlenen Yunusemre ve Hocası Tapduk Emre'yi anma etkinlikleri başladı.

Yunus Emre Türbesinde yapılan etkinlikler, saygı duruşu ve İstiklal Marşı sonrası, Mevlidi Şerif ve şiirler okundu.

Araştırmacı Hüseyin Hüsrevoğlu, burada yaptığı konuşmada, devlet arşivlerinden derlediği ve bu bu belgelere dayanarak Yunus Emre'nin mezarının Sandıklı, Yunus Emre mahallesinde olduğunu iddia etti.

Yunus Emre'nin Sandıklı'da tarlalarının olduğunu ve o dönemde tarlalarından kaldırılan ürünlerin teslim senetlerinin devlet arşivlerinde yer aldığını belirten Hüsrevoğlu, "Başbakanlık Osmanlı arşivlerinden aldığımız bu belge, Sandıklı'da Karahisari sahip sancağı, Sandıklı kazası, Çay köyünde yatan Yunus Emre zaviyesinin 160 dönüm arazisinden gelen buğday ve arpaların hesabıdır. Bu belgeler gösteriyor ki, Yunus Emre'nin mezarı kesinlikle Sandıklı'dadır" dedi.

Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl ise birlik ve beraberliğimizin hiç bir zaman bozulmaması dileklerinde bulunarak, "Bu mübarek gün ve saatte inşallah bu hoş görü, sevgi ve muhabbet hiç bir zaman kalbimizden eksik olmasın, Canab-ı Allah devletimize, milletimize ve memleketimize hiçbir zaman zeval vermesin" dedi.

Programa, Sandıklı Kaymakamı Faik Arıcan, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Gezergün, İlçe Müftüsü Davut Çalışkan, daire amirleri ve müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sandıklı'da 'Yunus Emre ve Hocası Tapduk Emre'yi Anma Etkinlikleri' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement