Sayıştay Başkanlığı Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

Sayıştay Başkanlığı Açıklaması

"Sayın Bakan (Lütfi Elvan) 'kanunlara aykırı davranabiliriz, bizi bazen idare edin' şeklinde bir ifade kesinlikle kullanmamıştır" "Bu yöndeki haberler tamamen uydurma ve hayal mahsulüdür"

12.12.2014 14:22

Sayıştay Başkanlığınca, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'ın "kanunlara aykırı davranabiliriz, bizi bazen idare edin" şeklinde bir ifadeyi kesinlikle kullanmadığı belirtildi.

Sayıştay Başkanlığından yapılan açıklamada, bazı basın yayın organlarında "Bakandan skandal rica", "Bakan Lütfi Elvan'dan Sayıştaya: Kanuna aykırı davranabiliriz bizi idare edin" başlıklı haberler üzerine açıklama yapılmasına gerek duyulduğu kaydedildi.

Açıklamada, "Cumhuriyet Gazetesi ile Aktifhaber.com ve Odatv.com internet sitelerinde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'ın Sayıştay Başkanı Recai Akyel'e yaptığı ziyarette bakanlığın tüm ihalelerini ve yaptığı harcamaları denetleyen müfettişlere 'kanuna aykırı davranabiliriz, bizi bazen idare edin' ricasında bulunduğu bunun Sayıştay üzerindeki hükümet baskısını açıkça gösterdiği yönünde gerçeğe aykırı haberler yer almıştır" ifadesi kullanıldı.

Sayıştayın Stratejik Planı'nda yer alan iletişimle ilgili amaç ve hedeflerin gerçekleştirilmesi amacıyla gerek denetlenen kurumlar nezdinde gerekse Sayıştay bünyesinde yürütülen faaliyetler çerçevesinde Sayıştay'a davet edilen Bakan Elvan'ın, daire başkanları, üyeler ve denetçilerden oluşan katılımcı topluluğuna, Bakanlığının orta ve uzun vadeli faaliyet stratejilerine ilişkin faydalı bir sunum yaptığının belirtildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Sunumda ve sunumdan sonra gerçekleşen soru-cevap bölümünde Sayın Bakan 'kanunlara aykırı davranabiliriz, bizi bazen idare edin' şeklinde bir ifade kesinlikle kullanmamıştır. Bu yöndeki haberler tamamen uydurma ve hayal mahsulüdür.  Bu programa, hükümetin Sayıştay'a baskı yaptığı şeklinde anlamlar yüklemek, gerçeklerle bağdaşmadığı gibi hem Sayın Bakanımıza hem Sayıştay'a haksızlık anlamına gelmektedir. Bu tür faaliyetlere daha önce olduğu gibi bundan sonra da devam edilecektir. Yeni denetim yaklaşımı ve stratejik mali yönetim sisteminin ülkemizde yerleşmesi bağlamında yapılan bu tür çalışmaları gerçek bağlamından kopararak Sayıştay'ın işlevsizleştirilmesi ve hükümetin Sayıştay'a baskı yapması şeklinde yorumlamak basın etik ilkeleriyle bağdaşmamaktadır." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Sayıştay Başkanlığı Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement