Şehit Astsubay Mehmet Yalçın Nane Parkının Açılışında Gözyaşları Sel Oldu - Son Dakika
Güncel

Şehit Astsubay Mehmet Yalçın Nane Parkının Açılışında Gözyaşları Sel Oldu

Şehit Astsubay Mehmet Yalçın Nane Parkının Açılışında Gözyaşları Sel Oldu

IŞİD’in açtığı ateş sonucu şehit düşen Astsubay Mehmet Yalçın Nane’nin adının verildiği parkın açılışında gözyaşları sel olup aktı.

23.08.2015 14:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

IŞİD'in açtığı ateş sonucu şehit düşen Astsubay Mehmet Yalçın Nane'nin adının verildiği parkın açılışında gözyaşları sel olup aktı.

Kilis'in Elbeyli ilçesi sınırında bulunan Dağ Hudut Karakolunda görevli Astsubay Mehmet Yalçın Nane, sınır hattında devriye attığı sırada Suriye'nin IŞİD kontrolündeki bölgeden açılan ateşle şehit oldu. Gaziantep'in Arıl mahallesinde bulunan Celal Doğan Bulvarının ismi vatandaşların talebi doğrultusunda Büyükşehir Belediyesi meclisinde alınan kararla Şehit Astsubay Mehmet Yalçın Nane olarak değiştirilmişti.

Şahinbey Belediyesi'de Karataş mahallesinde yaptırdığı bir parka Şehit Astsubay Mehmet Yalçın Nane ismini verdi. Parkın açılışına Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gaziantep protokolünün yanı sıra Şehit Astsubayın ailesi katıldı. Parkın açılış kurdelesini Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile şehidin eşi Seher Nane kucağındaki bebeğiyle kesti. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AK Parti Milletvekili Mehmet Erdoğan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Cemalettin Doğan ve Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu kesti. Açılış öncesi İstiklal Marşı'nı okuyan 7 yaşındaki Belinay Demir, hem ağladı hem ağlattı. İstiklal Marşını dinleyenler gözyaşlarına hakim olamadı. Açılışın ardından parkı inceleyen yetkililer şehidin eşi ve bebeğine yakın ilgi gösterdi.

Parkın adına şehit Mehmet Yalçın Nane adını verdiği için Şahinbey Belediye Başkanına teşekkür eden Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, " Türkiye, iddialı bir ülke, Türkiye tarihi güçlü olan bir ülke, Türkiye ne zaman ayağa kalkarsa maalesef bir türlü tezgahlarla karşı karşıya kalıyor" dedi.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da "Vatan olmak kolay değil. Vatan çünkü bizim, namusumuzu şerefimizi ve bayrağımızı barındıran yaşadığımız önemli bir mekandır. Çok şehitler verdik. Gaziantep kurtuluş savaşında, sadece 6 bin 317 şehit verdik. İsmi ne olursa olsun çeşitli terör örgütleri tarafından vatanımıza kalleşçe yapılan hain tuzaklar, pusular bizleri yıldırmayacaktır." - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Şehit Astsubay Mehmet Yalçın Nane Parkının Açılışında Gözyaşları Sel Oldu - Son Dakika


Advertisement