Marmara ve Trakya'da Beklenen Yağış Çok Şiddetli Geldi - Son Dakika
Güncel

Marmara ve Trakya'da Beklenen Yağış Çok Şiddetli Geldi

Marmara ve Trakya\'da Beklenen Yağış Çok Şiddetli Geldi

Marmara ve Trakya'da beklenen yağış çok şiddetli geldi. İstanbul'da şiddetli gök gürültüsü, yıldırımlar oldu. Hava ulaşımı aksadı. Edirne Belediye Başkanı, "Ben böyle bir fırtına görmedim" dedi.

07.05.2015 12:49  Güncelleme: 23:43

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun bugün akşam saatlerinden itibaren Balkanlar üzerinden gelen serin ve yağışlı havanın etkisine gireceğinin tahmin edildiğini açıkladı. Bu uyarılar sonrası İstanbul'da beklenen yağış akşam saatlerinde etkisini göstermeye başladı. İstanbul genelinde aniden bastıran yağmur trafikte yoğunluğa yol açarken yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşların otobüs duraklarına sığınarak yağmurdan korunmaya çalıştıkları görüldü. Gök gürültüsüyle birlikte çakan şimşekler ise adeta görsel bir şölene dönüştü. Yağmur, aralıklarla yer yer etkisini göstermeye devam ediyor.

HAVA ULAŞIMI ETKİLENDİ

İstanbul'da etkili olan şiddetli yağış, Atatürk Havalimanı'ndaki bazı seferlerde aksamalara neden oldu. Kentteki şiddetli yağış nedeniyle Atatürk Havalimanı çıkışlı seferlerde gecikmeler oldu. Havalimanına inecek bazı uçakların ise çevre meydanlara yönlendirildiği öğrenildi.

Türk Hava Yolları (THY) Basın Müşaviri Ali Genç, Twitter'dan yaptığı açıklamada, İstanbul'daki sağanak yağışın THY uçuşlarını etkilediğini belirterek, "Atatürk Havalimanı'na iniş yapılamadığı için uçaklar başka havalimanlarına yönlendirilmektedir" ifadelerini kullandı.

EDİRNE'DE PİKNİKÇİLERİN ÜZERİNE AĞAÇ DEVRİLDİ

Edirne'de şiddetli fırtına yaşandığı sırada Karaağaç Mahallesi'ndeki kent ormanına piknik yapmaya giden üniversite öğrencileri Niyazi Necip Şevik, Aslıhan Serin ve Neslihan Karataş'ın üzerine ağaç devrildi. İhbar üzerine giden itfaiye ekiplerince ağacın altından çıkarılan yaralılar ambulansla Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı.

EDİRNE BELEDİYE BAŞKANI: BEN BÖYLE BİR FIRTINA GÖRMEDİM

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, şehrin her tarafında ağaçların yıkıldığını, çöp konteynerlerının uçtuğunu belirterek, "Ben böyle bir fırtına görmedim. Felaket bir sel bastı dolayısıyla trafiği de düzenlememiz lazım. Karaağaç tarafında da çok ciddi şekilde ağaçlar yıkıldı. Ekipler her yerde çalışıyor, biz hem yardımcı olmak amacıyla, hem de düzenlemek amacıyla çalışıyoruz. Meteoroloji çok net bir şey söyleyemiyor. Umarım devam etmez, çünkü gerçekten çok kötü" ifadelerini kullandı.

YALOVA'DA ONLAR AĞAÇ DEVRİLDİ

Yalova'da saat 21.30 sularında etkili olan fırtına nedeniyle birçok bölgede onlarca ağaç devrildi, çatılardan uçan parçalar araçların üzerlerine düşerek zarar verdi. Yalova'nın Çiftlikköy ilçesinde şiddetli yağış ve fırtına nedeni ile kontrolden çıkan 16 V 3919 plakalı otomobil orta refüje çarparak durdu. Kazada araç sürücüsü M.D (25) yaralandı. Ambulansla Yalova Devlet Hastanesine kaldırılan şahsın hayati tehlikesi olmadığı öğrenildi. Devrilen bir ağacın üzerine düştüğü işletmenin de camları kırıldı

KIRKLARELİ'DE EVİN ÇATISI UÇTU

Kırklareli'nde akşam saatlerinde etkili olan şiddetli fırtına, Akalar Mahallesi'nde bir evin çatısı uçururken, polis kontrol noktası kabinini de devrildi. Belediye ekipleri yola devrilen araçlar için temizlik çalışmalarını sürdürüyor.

MALKARA'DA YOLLAR KAPANDI

Tekirdağ'ın Malkara İlçesi'nde de etkili olan şiddetli rüzgar nedeniyle çok sayıda ağaç devrilerek yolların kapanmasına neden oldu. Ağaç ve dallarının itfaiye ekipleri tarafından temizlenmesinin bir saatliğine kapanan Keşan-Malkara karayolu yeniden trafiğe açıldı. Şiddetli fırtına nedeniyle yola düşen reklam panoları da polis ekiplerince kaldırıldı.

TEKİRDAĞ YAĞMURA HAZIRLIKSIZ YAKALANDI

Tekirdağ, akşam saatlerinden itibaren Balkanlar üzerinden gelen serin ve yağışlı havanının etkisine girdi. Gündüz hava mevsim normallerinde seyir ederken akşam saatlerinde yerini gök gürültülü sağanak yağışa bıraktı. Yağmura hazırlıksız yakalanan Tekirdağlılar caddelerde bulunan kafelere ve dükkanlara sığındı. Akşam saatlerinde başlayan fırtına şehri olumsuz etkiledi. Öte yandan, Tekirdağ'da şiddetli sağanak yağış gece saatlerine kadar sürmesi bekleniyor.

TRAKYA VE MARMARA'DA ETKİLİ OLACAK

Meteoroloji yağışların Trakya'da (Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ) Çanakkale'nin doğusu ile Balıkesir'in kuzey ilçelerinde, gece ve sabah saatlerinde Marmara'nın doğusunda (İstanbul, Kocaeli, Yalova, Bursa, Bilecik ve Sakarya) kuvvetli olmasının beklendiğini belirtiliyor.

SICAKLIK AZALIYOR

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığının yarın yurdun kuzeybatı kesimlerinde, Cumartesi günü kuzeydoğu ve iç bölgelerinde, Pazar günü ise doğu bölgelerimizde azalacağı ve önümüzdeki hafta yurt genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceğinin tahmin edildiği belirtildi.

ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA DA SÜRECEK

Yağışların Pazar günü ve önümüzdeki haftanın ilk yarısında ülkemizin güney ve doğu bölgelerinde aralıklarla devam edeceği bekleniyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Marmara ve Trakya'da Beklenen Yağış Çok Şiddetli Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • yavz: nuh un gemisinemi binek napak 6 0 Yanıtla
  • abbas bey: gecen sene barajlarda su bitti diye diye suyu bitiremeyen zihniyet şimdi fırtınaya yağmura kızmasın. . 3 0 Yanıtla
  • ağrıııııı: bu türkiyede ortalığı kışkırtmak isteyen ne kadar insanın olduğu ap açık ortada haberlerde hava durumunu okuyor patlamadan bahsediyor yuuuh diyorum 1 1 Yanıtla
  • ağrıııııı: bu türkiyede ortalığı kışkırtmak isteyen ne kadar insanın olduğu ap açık ortada haberlerde hava durumunu okuyor patlamadan bahsediyor yuuuh diyorum 0 1 Yanıtla
  • rin tin tin: bir elamet geldiii sankii yıktıı yıktııı hülooooo :D 1 0 Yanıtla
  • URFALI...: YAKLAŞIK OLARAK 10 DAKİKA ÖNCE ŞANLIURFA DA TUGAYIN İÇİN ÇOK BÜYÜK Bİ PATALAMA OLDU... TEK TEMENİMİZ İNŞ KİMSEYE BİRSEY OLMAMASIDIR 0 0 Yanıtla

Advertisement