SGK İl Müdürü Bulut, Trabzon Valisi Öz'ü Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

SGK İl Müdürü Bulut, Trabzon Valisi Öz'ü Ziyaret Etti

SGK İl Müdürü Bulut, Trabzon Valisi Öz\'ü Ziyaret Etti

Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Musa Bulut ve beraberindekiler, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz'ü makamında ziyaret etti.

12.05.2014 12:18  Güncelleme: 12:14

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Musa Bulut ve beraberindekiler, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz'ü makamında ziyaret etti.

Öz, ziyarette yaptığı konuşmada, devletin en temel görev alanlarından birisinin, iş piyasasının ve çalışma alanının düzenlenmesi olduğunu söyledi.

Farklı çatı altında yapılanan sistemlerin son dönemde yapılan çalışmalarla SGK adı altında tek çatı altında toplandığını belirten Öz, " Denetim ve yönetim konusunda daha birliktelik sağlanmış oldu. Bunun bir diğer ayağı olan İşkur Müdürlüğü de önemli mesafeler aldı. Hem denetim hem de iş piyasasının düzenlenmesi, istihdamın geliştirilmesi, kayıt dışı istihdamın önlenmesi konusunda da bu iki kurumumuz el ele çalışıyor" dedi.

Öz, Trabzon'un sosyal güvenceye sahip vatandaşlar açısından iyi durumda olduğunu vurgulayarak, "Trabzon'da yüzde 98 oranında sosyal güvencesi olan vatandaşımız var. Bunun yanında sosyal güvenlik şemsiyesi altında SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı ve diğer emeklileri ile iyi bir noktadayız" diye konuştu

Bu kurumların, son yıllarda vatandaşa insan odaklı hizmet eden kurumlar haline geldiğine dikkati çeken Öz, şunları kaydetti:

"Bir takım hizmetlerimizi internet ortamında ya da bankalarla çalışarak gerçekleştiriyoruz. Kurumda yürütülen hizmetlerimizi de vatandaşın en rahat erişebileceği ve hizmet alabileceği şekilde dizayn ettik. Modern binalarda insan odaklı hizmetler veriyoruz. 14 bin metrekarelik kapalı alana sahip yeni modern SGK binamızın inşaatına başladık. 1,5 yıl içinde bitirmeyi planlıyoruz. Bunun yanında ilçelerimizde de yapılanmalarımız sürüyor. İlçelerimizde yaşayan vatandaşlarımız il merkezine gelmeden hizmetini alabilecek. Kaliteli hizmeti hep birlikte sunmanın gayreti içinde olacağız."

Bulut ise amaçlarının kurumun tanıtımının yanında sosyal güvenlik bilincinin geliştirilmesi ve kayıt dışı istihdamla mücadele olduğunu ifade etti. - Trabzon

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel SGK İl Müdürü Bulut, Trabzon Valisi Öz'ü Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement