Sıcaklar 2 İla 6 Derece Düşüyor - Son Dakika
Güncel

Sıcaklar 2 İla 6 Derece Düşüyor

Sıcaklar 2 İla 6 Derece Düşüyor

Hava sıcaklığının iç ve doğu kesimlerde 2 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

05.07.2014 09:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hava sıcaklığının iç ve doğu kesimlerde 2 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Bu arada, Meteoroloji kuvvetli yağış ve rüzgar uyarısında bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye'nin kuzey, iç ve doğu kesimlerinde görülecek olan sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklindeki yağışların; bugün (Cumartesi) Samsun, Ordu, Giresun ve Trabzon'un batı çevrelerinde, Kars, Ardahan ve Erzurum'un kuzeydoğu kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının iç ve doğu kesimlerde 2 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın genellikle kuzey yönlerden, güneydoğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette; Marmara, Ege ve Batı Akdeniz'in iç kesimlerinde kuzey yönlerden, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısında güney ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli (30-60 km/s), Kıyı Ege'de kısa süreli fırtına (50-70 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor.

-KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI-

Yağışların; bugün (Cumartesi) Samsun, Ordu, Giresun ve Trabzon'un batı çevrelerinde, Kars, Ardahan ve Erzurum'un kuzeydoğu kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, lokal su baskını, dolu, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, vb) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

-KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI-

Rüzgarın; Marmara, Ege ve Batı Akdeniz'in iç kesimlerinde kuzey yönlerden, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısında güney ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli (30-60 km/s), Kıyı Ege'de kısa süreli fırtına (50-70 km/s) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç devrilmesi, vb) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

-TOZ TAŞINIMI UYARISI-

Bugün (Cumartesi) İç Anadolu'nun güneyi ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısında güney ve güneybatı yönlerden esecek kuvvetli rüzgarla birlikte yer yer toz taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (hava kalitesinde azalma, görüş mesafesinde düşme, vb) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak:

İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (27)

ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu, bugün (Cumartesi) akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı (27)

İZMİR: Az bulutlu ve açık (31)

ADANA: Az bulutlu (32)

ANTALYA: Az bulutlu (39)

SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu; aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların bu gece saatlerinden itibaren kuvvetli olması bekleniyor. (24)

ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu, bugün (Cumartesi) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğleden sonra kuzeydoğusunda yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. (25)

DİYARBAKIR: Parçalı ve az bulutlu (40)

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Parçalı doğusu çok bulutlu, İstanbul, Kocaelİ, Sakarya ve Yalova çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

EGE: Kıyılarının az bulutlu ve açık, iç kesimlerinin parçalı zamanla çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey yönlerden kuvvetli (30-50 km/s), kıyı kesimlerinde yer yer kısa süreli fırtına (50-70 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, iç kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Batı Akdeniz'in iç kesimlerinde kuzey yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bugün (Cumartesi) akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; doğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Ordu ve Giresun başta olmak üzere Samsun çevreleri ile Trabzon'un batı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu, kuzey ve doğu kesimlerinin yer yer çok bulutlu; bugün (Cumartesi) kuzey kesimleri ile Bitlis ve Van çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bugün (Cumartesi) öğleden sonra Kars ve Ardahan çevreleri ile Erzurum'un kuzeydoğusunda yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Batısında güney ve güneybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) esecek rüzgarla birlikte toz taşınımı bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Batısında güney ve güneybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) esecek rüzgarla birlikte toz taşınımı bekleniyor.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Sıcaklar 2 İla 6 Derece Düşüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement