Şiddet Gören Kadına TOKİ'den Ev - Son Dakika
Ekonomi

Şiddet Gören Kadına TOKİ'den Ev

Şiddet Gören Kadına TOKİ\'den Ev

Meclis Kadına Yönelik Şiddetin Sebeplerini Araştırma Komisyonu'nda, şiddet gören kadınlar için TOKİ'nin 1+1 ev vermesi önerisi yapıldı.

19.02.2015 16:23  Güncelleme: 18:34

Özge Aslan'ın Mersin'de vahşice katledilmesinin ardından Türkiye yeniden kadına karşı şiddeti ve cinsen suçlara verilecek cezaları konuşmaya başladı. Meclis Kadına Yönelik Şiddetin Sebeplerini Araştırma Komisyonu'nda şiddet gören kadınlar için flaş bir öneri geldi. Öneriyle TOKİ'nin şiddet mağduru kadınlara 1+1 ev vermesi istendi.

DAYAK YİYEN KADINA 1+1 EV

Ankara Mamak Belediyesi Kadın Danışma Merkezi'nde görevli sosyal çalışmacı Hilal Gürpınar tarafından gündeme getirilen projeye göre; özellikle sığınma evlerinde kalan kadınlara TOKİ'nin 1+1 ev vermesi istendi.

TOKİ YAPICAK

Projeyle ilgili komisyonda bilgi veren Gürpınar "Valilikler TOKİ aracılığıyla evler yaptırıyor. Özellikle sığınma evlerinde kalan kadınlara da bu tarz 1+1 evlerde kalma hakkı verilebilir.

GEÇİCİ YA DA UZUN SÜRE

Kadınları bağımsız yaşama geçirmede kirasını ödeyebiliyoruz, eşyalarını alabiliyoruz ama ev bulmada çok zorluk çekiyoruz. Belki Valilik bu anlamda 1+1 TOKİ konutlarından bu durumda olan ve uygun görülen kadınlara ev verebilir. Geçici ya da uzun süreli ya da süresiz evler tahsis edebilir" dedi.

ÖNERİ MECLİSE GELECEK

Gürpınar'ın önerisine olumlu bakan vekillerin söz konusu projeyi Meclis gündemine getirmeleri bekleniyor. (Kaynak:Sözcü)

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Şiddet Gören Kadına TOKİ'den Ev - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (23)

  • yuksel: buda yenı bir secım vaadi sanırım haydı herkes karısını dövsün daıreyı aldıktan sonra barısırız 14 1 Yanıtla
  • erkan: ev versen ne olacak koca gelip basacak kesecek değişen bişey olmayacak ki 10 2 Yanıtla
  • halkçı: YALANDAN GARISINI DÖVER BİZİM MİLLET OLAN YİNE GARIYO OLUR KOCASI ELŞİNDEN ALIR EVİ 8 0 Yanıtla
  • Raskonn: Anlaşılan kadınlar coookk dayak yiyeceler 7 0 Yanıtla
  • özy: Öneri geçerse şiddet olayları artacaktırrr gör şiddeti al 1 1 i 5 1 Yanıtla
  • Caner: Nasil vereceker onuda bir sorun bunlarin zaten istedigi halkin kan kusmasidir kendilerine muhtac kilmaktir halkin egitim derecesin asagi cekmektir iktidar istermi erkek sun kadin olsun rahat bir hayata kavusmasini elinde gelse simdi hemen simdi kadinin disari cikma yasagini geturecek halki bir bu kadar daha banka borclarin altina sokacak 5 0 Yanıtla
  • Ayar: Alin buyrun simdi butun karilar gitti 4 0 Yanıtla
  • Sedat akça: Şiddet tırmanır Allahıma:) 4 0 Yanıtla
  • Türk: Bu uygulama yanlış olur iyi ihtimali kötüye kullanır millet 4 0 Yanıtla
  • fatih demir: yeni yasalar cıkmalı tamam fakat bunu kotuye kullanacak kadınlara ne demeli magdur edebıyatı yapıcak yada en ufak bi tartısmada (darp vs vs ) yoksa en ufak sıkayette koca tukaka edılecektır örnekmi bi arastırın 6284 sayılı yasa bence ülkede boşanmalar dahada artacak erkekler evlenmıcek kadınlar evlenecek erkek bulamıcaklar gidiş iyi degil tecavuz tacız ile evlilik kurumunu ayırmak gerekli 3 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement