Silifke'de Termik Santral Toplantısına Çevrecilerden Tepki - Son Dakika
Güncel

Silifke'de Termik Santral Toplantısına Çevrecilerden Tepki

Silifke\'de Termik Santral Toplantısına Çevrecilerden Tepki

Mersin'in Silifke İlçesi'ne bağlı Yeşilovacık beldesinde yapılması istenen termik santral için düzenlenen bilgi toplantı, çevreci grubun protesto gösterileri nedeniyle iptal edildi.

26.02.2013 19:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in Silifke İlçesi'ne bağlı Yeşilovacık beldesinde yapılması istenen termik santral için düzenlenen bilgi toplantı, çevreci grubun protesto gösterileri nedeniyle iptal edildi. Çevrecilerle güvenlik güçleri arasında arbede yaşanırken, toplantıya konuşmacı olarak katılan firma görevlileri ambulansa bindirilerek bölgeden uzaklaştırıldı.

Santrali yapacak olan firma yetkilileri tarafından beldedeki düğün salonunda bilgilendirme toplantısı organize edildi. Termik santral yapılmasını istemeyen belde halkının da aralarında bulunduğu yaklaşık 500 çevreci, düğün salonu içerisinde bulunan firma ve ilgili kurum yetkililerini protesto edip, içeriye girmeye çalıştı. Çok sayıda çevik kuvvet ve jandarma ekibi, grubun içeriye girmesine izin vermedi. Israrcı olan eylemcilerle güvenlik güçleri arasında arbede yaşandı ve düğün salonunun camları kırıldı. Yaşanan arbede nedeniyle de bazı göstericiler, gözaltına alındı. Tepkilerini önce dövizler açıp, sloganlarla dile getiren çevreciler, toplantının yapılacağı salon içerisinde bulunan firma yetkilileri ve ilgili kurum yetkililerinin bulunduğu alana güvenlik güçlerin önlemiyle giremezken, toplantıyı yapamayan ekibin tahliye edilmesi esnasında da arbede yaşandı. Bazı göstericiler baygınlık geçirdi.

AMBULANSLA KAÇIRILDILAR

Çevrecilerin yoğun tepkileri üzerine görevliler, çıkan olaylar nedeniyle toplantının yapılamadığı yönünde tutanak tuttu. Buna rağmen çevrecilerin yoğun tepkilerini sürdürmesi üzerine salonda koruma altına alınan görevliler, kapıya yanaştırılan ambulansa bindirilip güçlükle beldeden uzaklaştırıldı.

Çevreciler daha sonra da Mersin- Antalya yolunu trafiğe kapatarak bu kez de gözaltına alınan arkadaşlarının serbest bırakılması için eylem yaptı. Güvenlik güçleriyle zaman, zaman gergin anlar yaşayan çevreciler, arkadaşlarının alınacak ifade ve sağlık raporunun ardından serbest bırakılacağı yönünde CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer ve Yeşilovacık'ın MHP'li Belediye Başkanı İhsan Küpük sakinleştirmeye çalıştı.

Yaklaşık 1 saat kapatılan yol gözaltına alınan kişilerin beldedeki sağlık ocağında alınan sağlık raporunun ardından serbest bırakılmasıyla açıldı ve eylemciler de dağıldı. Yolun kapatılması nedeniyle yolda uzun araç kuyrukları oluştu. - Mersin/ Silifke

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Silifke'de Termik Santral Toplantısına Çevrecilerden Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement