Silopi'de 7 Mahalleye Kürtçe İsim Kararı - Son Dakika
Güncel

Silopi'de 7 Mahalleye Kürtçe İsim Kararı

Silopi\'de 7 Mahalleye Kürtçe İsim Kararı

Şırnak'ın Silopi Belediyesinin meclis toplantısında, 7 mahallenin isimlerinin Kürtçe olarak değiştirilmesine karar verildi.

01.12.2014 14:53  Güncelleme: 15:05

Şırnak'ın Silopi Belediyesi'nin meclis toplantısında, 7 mahallenin isimlerinin Kürtçe olarak değiştirilmesine karar verildi.

Silopi Belediyesi toplantı salonunda Belediye Başkan Yardımcısı Seyfettin Aydemir başkanlığında toplanan meclis üyeleri, mahalle isimlerinin değiştirilmesi görüş alışverişinde bulundu. Belediye Başkan Yardımcısı Seyfettin Aydemir ile birlikte 24 meclis üyesinin oyu ile Başak mahallesinin ismi Zap, Barbaros mahallesinin Herekol, Yeşiltepe mahallesinin Oramar, Yenişehir mahallesinin Kobani, Ofis mahallesinin Faraşin, Karşıyaka mahallesinin Zağros ve Cumhuriyet mahallesinin de Avaşin olarak değiştirilmesine karar verildi.

Mahalle isimlerinin değiştirilmesinin halkın bir talebi olduğunu ifade eden Silopi Belediye Başkan Yardımcısı Seyfettin Aydemir, "Silopi belediyesinde göreve geldiğimizden bu yana halkımızın önerileri ve talepleri doğrultusunda hareket ediyoruz. Bu taleplerin arasında da bazı mahallelerin isimlerinin değiştirilmesi konusunda halkımızın yoğun bir talebi vardı. Meclisimiz oy birliği ile halkımızın talepleri doğrultusunda bu isim değişikliğine gitmiştir" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Silopi'de 7 Mahalleye Kürtçe İsim Kararı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement