Simav Kampüsü'nün Adı Değiştirildi - Son Dakika
Yerel

Simav Kampüsü'nün Adı Değiştirildi

Dumlupınar Üniversitesi Senatosunun kararıyla Simav Meslek Yüksekokulu yerleşkesinin adı Dr. İbrahim Naci Eren Yerleşkesi olarak değiştirildi.

06.07.2015 17:44

Dumlupınar Üniversitesi Senatosunun kararıyla Simav Meslek Yüksekokulu yerleşkesinin adı Dr. İbrahim Naci Eren Yerleşkesi olarak değiştirildi.

Simav Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muammer Gavas, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üniversite senatosunun oy birliğiyle aldığı karar doğrultusunda yerleşkenin isminin değiştiğini söyledi.

Simav ilçesinde fakülte ve yüksekokulun yapılaşmasında maddi ve manevi olarak desteklerde bulunan Dr. İbrahim Naci Eren'in senato tarafından ödüllendirildiğini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Senatonun almış olduğu bu kararla ben de en az sayın Eren kadar onur ve mutluluk duyuyorum. Fakülte ve yüksek okulların Simav'da büyüyerek bugünlere gelmesinde birçok resmi ve sivil kurumlar, şahıslar yanında servetini ve ömrünün geri kalan yıllarını Simav'ın üniversite hayatında yapılaşmaya adayan sayın Eren'in bu çabası ödüllendirilmekle birlikte yerleşkeye adının verilmesiyle de bu isim adeta ölümsüzleştirildi. Rektörümüz sayın Remzi Gören ve üniversitemiz senatosunun tüm üyelerine teşekkür ederim."

1992 yılında fakültenin, ardından da zaman içinde 2 meslek yüksek okulunun kurularak ilçede bacasız sanayinin gelişmesine katkıda bulunmaktan kendisinin de mutlu olduğunu dile getiren Dr. Eren ise şunları söyledi:

"Hayatının en uzun dönemini doğduğu şehre ve ülkeye hasretle geçiren ve vefasını da fakülte ve yüksek okullarına yapılaşmayla destek sunarak ödeme gayretinde olan yaşlı bir Simavlı, bugün en mutlu günlerinden birisini yaşıyor. Bu mutluluğu yaşamama vesile olan başta üniversitemizin rektörü sayın Remzi Gören ve üniversitemizin senato üyeleriyle fakültemizin dekanı Muammer Gavas'a teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Simav Kampüsü'nün Adı Değiştirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement