Sky'dan Duble! Richie Porte Zirveyi Fethetti - Son Dakika
Spor

Sky'dan Duble! Richie Porte Zirveyi Fethetti

Sky\'dan Duble! Richie Porte Zirveyi Fethetti

Paris-Nice'te zirve finişiyle sonlanan dördüncü etaba Team Sky damga vurdu.

12.03.2015 18:35

Paris-Nice'te bugün sekiz kategorize tırmanışıyla turun kraliçe etabı olarak nitelendirilen dördüncü etap koşuldu.

Croix de Chaubouret zirvesinde tamamlanan etapta ilk iki sırayı Team Sky'dan Richie Porte ve Geraint Thomas alırken, sarı mayo bir gün aradan sonra tekrar Michal Kwiatkowski'ye (Etixx-QuickStep) geçti.

10 km uzunluğundaki final tırmanışında ilk atağı Astana takımından Paolo Tiralongo yaptı. Ardından Geraint Thomas, Simon Spilak (Katusha), Romain Bardet (AG2R La Mondiale), Tejay van Garderen (BMC) gibi isimlerden üst üste gelen ataklarla peloton iyice seyreldi. Son iki kilometreye girilirken Team Sky'dan Richie Porte hamlesini yaptı. Porte ve onu takip eden takım arkadaşı Thomas, arkadaki grupla hatırı sayılır bir fark oluşturdu. İkili zirveyi de birlikte tamamladı.

Son metrelerde yaptığı solo atakla finişi Porte'un sekiz saniye gerisinde geçen Kwiatkowski genel klasmanda tekrar ilk sıraya yerleşti. Etaptaki ilk yedi tırmanış kapısını da ilk sırada geçen Thomas De Gendt (Lotto-Soudal), topladığı puanlarla tırmanış klasmanında ilk sıraya çıktı ve polka-dot mayoyu eline geçirdi.Puan klasmanında ilk basamakta yer alan Michael Matthews ise yarın yeşil mayoyu giyecek.

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Sky'dan Duble! Richie Porte Zirveyi Fethetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement